JA VA PASSAR EL 2017

La Xunta obre diligències a la família Franco per les visites al Pazo de Meirás

Els hereus del dictador estarien incomplint l'obligació d'obrir al públic la residència almenys quatre vegades al mes

GRAF2694. A CORUÑA, 11/07/2019.- La Abogacía del Estado ha denunciado en los juzgados de A Coruña a la familia Franco por posesión irregular del Pazo de Meirás, asegura este jueves en un comunicado la Comisión por la Recuperación de la Memoria Histórica (CRMH) de A Coruña, que ha felicitado por fin esta decisión. En la imagen, una de las fachadas del Pazo de Meirás con los jardines y el muro exterior. EFE/Cabalar

GRAF2694. A CORUÑA, 11/07/2019.- La Abogacía del Estado ha denunciado en los juzgados de A Coruña a la familia Franco por posesión irregular del Pazo de Meirás, asegura este jueves en un comunicado la Comisión por la Recuperación de la Memoria Histórica (CRMH) de A Coruña, que ha felicitado por fin esta decisión. En la imagen, una de las fachadas del Pazo de Meirás con los jardines y el muro exterior. EFE/Cabalar / Cabalar (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Xunta de Galícia, a través de la Conselleria de Cultura i Turisme, ha obert diligències informatives a la família Franco en relació amb les visites obligades al Pazo de Meirás com a Bé d’Interès Cultural, que han de ser, almenys, quatre al mes.

Segons han confirmat a Europa Press fonts de la conselleria, les diligències informatives es van obrir arran d’una denúncia en la qual s’alertava de l’incompliment del règim de visites que la normativa obliga els Franco després que el conjunt es declarés BIC.

Notícies relacionades

Cultura seguirà en aquest procediment els mateixos passos que en anteriors ocasions. De fet, la conselleria ha recordat que el 2017 ja va imposar a la família Franco una multa per incomplir el règim de visites de la llei de Patrimoni Cultural de Galícia, "la primera vegada que un Govern de la Xunta ho va fer".

La denúncia parteix de l’Ajuntament de Sada, que va traslladar a la Consellería de Cultura les queixes de diverses persones que no havien pogut conèixer el ‘pazo’ ja que el telèfon que figura per a les visites no funcionava.