CERIMÒNIA ÍNTIMA

Els pares de Gabriel Cruz escampen les seves cendres al mar

"Era el seu lloc màgic i allà descansarà", asseguren en un comunicat

zentauroepp42454345 almeria 09 03 2018   concentraci n en apoyo a gabriel cruz  180817131845

zentauroepp42454345 almeria 09 03 2018 concentraci n en apoyo a gabriel cruz 180817131845 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La família del nen Gabriel Cruz, presumptament assassinat a Níjar (Almeria) per Ana Julia Quezada, exparella del pare del menor, ha escampat aquest divendres les cendres del seu 'pescaíto' (com l’anomenaven afectuosament) en el mar.

"Avui, divendres 17 d’agost, a les 8 i quaranta-cinc, el Gabriel ha tornat al mar. Era el seu lloc màgic i allà és on descansarà, entre els seus estimats ‘Pescaitos’ que cuidaran d’ell", diu un comunicat remès als mitjans pels portaveus de la família.

També han facilitat una còpia de la carta que Patricia Ramírez i Ángel Cruz, progenitors del nen, han llegit durant el comiat del petit, en el qual es dirigeixen al petit Gabriel per manifestar-li que aquest divendres és el dia en què sortirà "de la foscor per solcar els mars i les seves profunditats".

La carta

"Sí, Gabriel, una vegada més al llarg de la nostra curta però intensa i meravellosa vida, tornarem a despertar-nos aviat i tal com vam fer per primera vegada, agafats de la mà, remarem junts cantant les nostres cançons de pirates fins a arribar a una guarderia marina on els peixos, les meduses i éssers petits com tu neden lliures sense res a témer", relata la missiva.

Els pares adverteixen al nen que serà "una cosa diferent" però que no ha de preocupar-se en el bany "més important" de les seves vides" en què "l’amor brollarà en cada segon" del seu comiat, després del qual les cendres del nen "es diluiran a la mar i s’amararan tant" d’ell.

Asseguren que al petit Gabriel l’esperarà un "banc de peixos" per guiar-lo i mostrar-li un "mar ple de tresors marins" que li permetrà convertir-se "en el millor biòleg marí que mai hagin conegut".

Així mateix, defensen que al petit Gabriel l’acompanyaran també "milers de peixos terrestres. Peixos que van decidir brillar mostrant les seves aletes, lluint les seves cues i estarrufant les seves escames quan els va inundar l’amor que vas desprendre a l’abandonar la terra".

Els progenitors demanen al seu torn a aquests "pescaitos" que l’ajudin a "treure algunes bosses i ampolles que puguin empassar-se els seus amics, les burilles indestructibles, els vidres i llaunes que tallen i fan mal".

D’aquesta manera, diuen esperar veure "milers de fotografies amb gestos que ajudin a protegir la teva nova casa i la de tots els éssers del món".

"Nosaltres, cada dia que baixem al mar, ajudarem a treure perills i els farem una foto, després les ensenyarem al món amb l’esperança que cada vegada més peixos s’uneixin a la "marea de bona gent" i el mar estigui més net i protegit", afegeixen.

Li diuen que estaran "bé i enamorats" d’ell fins a la "resta dels seus dies" i que baixaran a "casa" seva i es capbussaran a l’aigua.

Notícies relacionades

"Així que petit, vas a un lloc segur i ple d’amor i bona gent", per la qual cosa no hauràs de plorar perquè avui, 17 d’agost, ha nascut, l’"Angelet dels Mars Gabriel", conclouen.

Gabriel Cruz, que tenia vuit anys, va desaparèixer el 27 de febrer passat, i dies després el seu cadàver va ser trobat quan Ana Julia Quezada, que es va confessar autora del crim, el traslladava en el seu cotxe.