Un jurat jutjarà l'assassí de Diana Quer

'El Chicle' serà processat per homicidi o assassinat, segrest i un delicte contra la llibertat sexual

zentauroepp41437577 jos  enrique a  g   el chicle   detenido por la desaparici n180502134012

zentauroepp41437577 jos enrique a g el chicle detenido por la desaparici n180502134012

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

José Enrique Abuín Gey, ‘el Chicle',acusat de la desaparició i mort de la jove Diana Quer, serà processat pels delictesd'homicidi o assassinat, detenció il·legal i contra la llibertat sexual, han anunciat avui fonts del Tribunal Superior de Justícia de Galícia, que afegeixen que el judici serà amb jurat.

El Jutjat d'Instrucció Número 1 de Ribeira ha acordat incoar aquest procediment i ha acordat també convocar Abuín Gey per al 4 de maig, divendres, a les 12.00 hores, per celebrar la compareixença prevista a l'article 25 de la llei del jurat.

Diana Quer va desaparèixer el 22 d'agost del 2016 quan es dirigia de les festes d'A Pobra a la casa d'estiueig de la seva mare, i un any i mig després Abuín Gey, resident a Rianxo, va confessar ser l'autor de la seva mort.

Al cap de poc, el cadàver de la jove va ser trobat en un pou d'aigua en una fàbrica en una zona pròxima al lloc on se li va perdre el rastre.

Posteriorment, ‘el Chicle' va ingressar a presó en espera de judici i actualment està internat a la presó de Pontevedra d'A Lama.

El Jutjat assenyala que hi ha "motius suficients per a la imputació" d'Abuín Gey "sense que dels actes es desprengui l'existència d'indicis de la comissió d'altres d'il·lícits ni de la participació en aquests d'altres persones".

L'Audiència Provincial de la Corunya va notificar el març passat el sobreseïment provisional de la causa oberta contra la dona d'Abuín Gey per falta d'indicis.

El presumpte assassí havia enviat prèviament des de la presó una carta als seus pares indicant que la seva advocada li havia assegurat que després de complir set anys per un delicte d'homicidi "estaria fora" i acusava la seva dona de complicitat.

Un altre cas

A més d'aquesta causa, el Jutjat d'Instrucció Número 2 de Noia (la Corunya) va acordar el 20 d'abril passat reobrir la causa iniciada al seu dia contra José Enrique Abuín Gey per un presumpte delicte contra la llibertat sexual contra la germana de la seva dona del 2005.

La jutge va decidir reobrir el cas en veure similituds en el «modus operandi» entre aquests fets i «d'altres d'atribuïts indiciàriament al mateix sospitós", en al·lusió al processament per la desaparició i mort de Diana Quer.

A més, aquesta jutge "té testimonis que mai van arribar a declarar en seu judicial", que poden ratificar la versió dels abusos a la germana de la seva dona, segons va indicar el TSXG fa un parell de setmanes.

Va ser el Jutjat de Ribeira Número 1, que acaba d'ordenar el processament d'‘el Chicle' en el cas de Diana Quer, el que va deduir testimoni d'una part de les investigacions realitzades a conseqüència de la desaparició de la jove madrilenya per si els fets fossin d'interès del jutjat de Noia, que al seu dia va instruir la causa i que ara ha decidit reobrir-la.

La fiscalia, que entén que els fets no han prescrit, havia sol·licitat la reobertura del cas.

La cunyada

Els fets pels quals es torna a investigar ara ‘el Chicle' van passar presumptament el 2005, quan la seva cunyada, germana bessona de la seva dona, tenia 17 anys.

A més, el gener d'aquest any, dies després de la detenció d'‘el Chicle' per la mort de Diana Quer, l'Audiència de la Corunya va desestimar la petició d'Abuín Gey perquè se li suspengués una pena de dos anys i mig de presó per tràfic de drogues que va ser confirmada pel Suprem, i va ordenar que s'executés aquesta pena.

Notícies relacionades

La pena per narcotràfic va ser confirmada per l'alt tribunal el juny del 2017, però va ser el gener d'aquest any quan l'Audiència Provincial de la Corunya, el tribunal sentenciador, va ordenar l'execució de la sentència judicial.

‘El Chicle' està al mòdul d'infermeria de la presó d'A Lama, on no té contacte amb altres presos, tret de la companyia d'un pres de confiança.