A Toledo

Detingut a Madrid per l'atropellament mortal de la seva parella a l'A-5

L'arrestat també va intentar atropellar el seu cunyat després d'una discussió familiar

recurso-guardia-civil

recurso-guardia-civil

3
Es llegeix en minuts

El presumpte assassí de la seva dona a la cuneta de l'autovia A-5, a l'altura de Santa Cruz del Retamar (Toledo) i que presumptament també va intentar atropellar el cunyat d'ella, ha sigut detingut a Madrid, segons han confirmat a Europa Press fonts de Delegació de Govern de Castella-la Manxa.

Els fets van passar el dissabte 24 de març, i el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Torrijos (Toledo) va obrir diligències prèvies per investigar la troballa del cadàver.

Es tractava d'una dona d'uns 30 anys el cos sense vida de la qual va aparèixer al quilòmetre 56. Segons sembla, la dona i la seva parella vivien a la capital.

Fonts de la investigació van indicar a Europa Press que la Guàrdia Civil va catalogar el cas de violència masclista per un homicidi dolós, ja que va ser la parella de la noia qui l'hauria atropellat de forma voluntària.

Segons fonts jurídiques, el jutge d'Instrucció número 2 de Torrijos va obrir unes diligències prèvies per aclarir els fets, unes actuacions judicials que estan sota secret de sumari.

Tornaven de festa

El mateix cunyat del presumpte assassí va explicar la setmana passada en declaracions a Antena 3, recollides per Europa Press, com van passar els fets.

Tot va començar, segons les seves pròpies paraules, quan el presumpte homicida, la víctima, la seva germana i el seu cunyat (tots d'ètnia gitana) tornaven en cotxe d'una festa. Llavors va començar a insultar-la. La germana de la dona morta li va recriminar les seves paraules i, en aquell moment, sempre segons el testimoni del cunyat, va començar a intentar que discutissin entre elles. "Ens enfrontava a tots perquè acabéssim malament", ha assenyalat.

El cunyat, "que no podia aguantar més", li va demanar reiteradament que parés el cotxe i els deixés. El pla era trucar a un altre dels seus familiars perquè els anés a recollir. Finalment, el presumpte homicida va accedir a aturar el cotxe. La víctima va baixar en primer lloc sense donar temps a la resta dels ocupants del vehicle a sortir del cotxe.

Aquesta circumstància la va aprofitar el suposat assassí per atropellar-la fins a en tres ocasions, segons el seu cunyat. "No pensàvem que l'anés a atropellar, pensàvem que la deixaria allà", explica aquest home, que a continuació narra que es va tirar del cotxe en marxa, moment en què s'hauria produït l'intent d'atropellament contra ell, donant-li un cop amb una porta oberta del seu costat. De fet, l'home du el braç dret enguixat.

D'altra banda, el cunyat ha explicat que en el transcurs del viatge, abans de l'atropellament, la conducció del presumpte homicida va ser "molt agressiva": "Anava a 130 quilòmetres per hora i va voler estavellar-nos contra la mitjana, ens hi vam quedar a mig metre". En un altre moment, assegura que el va agafar violentament de la mandíbula i li va dir: "El que has de fer és renyar la teva dona".

La mare: "Volia matar-la"

També ha fet declaracions la mare de la víctima, que ha explicat que la seva filla tenia tres fills, un d'ells una nena de sis anys. "La nena no volia anar enlloc amb el seu pare; per a ella és un dimoni", ha afirmat la dona.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha dit que la relació de la víctima amb el suposat assassí era "molt dolenta". Per exemple, ha explicat diversos episodis en què ella es refugiava a la casa materna però ell hi anava "plorant de genolls perquè tornés amb ell". "Jo li deia que aquell plor era fals, que volia matar-la", ressenya la mare.

Així, ha explicat que una vegada la víctima va sortir corrent per una zona de camp cap a les 6.00 del matí perquè el suposat assassí li va posar un ganivet al coll. Tot això mentre la dona portava a coll la seva filla de sis anys. També ha afegit que "fa vuit o nou anys" l'agressor va disparar a un dels seus nebots.