COP POLICIAL

Desmantellat un taller de fabricació de bitllets falsos a Olesa de Montserrat

El laboratori, el més antic de Catalunya, tenia capacitat per falsificar fins a 80.000 euros

mjibanez33320992 desarticulat el laboratori de falsificaci  de mone160326182519

mjibanez33320992 desarticulat el laboratori de falsificaci de mone160326182519

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes d’entre 48 i 59 anys, veïns d’Olesa de Montserrat i Granollers, en una operació que ha permès desarticular el laboratori més antic de falsificació de moneda que operava a Catalunya. El taller estava dissenyat per produir fins a 80.000 euros en bitllets falsos.

    La investigació, va informar ahir la policia catalana a través d’un comunicat, es va iniciar a finals del mes de desembre passat, quan es va detectar un augment significatiu de denúncies sobre aparicions de moneda falsificada a les comarques centrals de Catalunya. Es tractava, segons van poder verificar els investigadors, de bitllets de 20 i 50 euros que presentaven característiques de falsificació molt similars.

    Les indagacions van permetre concloure que els bitllets falsos incautats es fabricaven al mateix domicili del falsificador, un home que ja havia sigut detingut entre els anys 1997 i 2000 també per falsificació de moneda.

    Des d’aleshores, el sospitós prenia moltes precaucions i mesures de seguretat, tant en les falsificacions dels bitllets com en el contacte amb els compradors. Així, el falsificador, que «disposava d’una contrastada experiència i coneixements informàtics», només feia els bitllets sota comanda de forma artesanal i de manera intermitent des del 2002, un fet que va dificultar la investigació policial per la dificultat que això suposava a l’hora de portar a terme un seguiment.

Notícies relacionades

COMPRAVEN CUPONS DE L’ONCE / Per introduir els bitllets falsos al circuit econòmic, s’utilitzava el sistema conegut com a «de degoteig», que consisteix a fer compres de productes de poc valor en petits establiments. En aquest cas, es valien de venedors de l’ONCE, ja que les marques tàctils dels bitllets falsos eren molt semblants a les dels bitllets legals i les persones invidents no aconseguien distingir-les.

    L’operació policial va permetre detenir, l’11 de febrer passat, el falsificador a Olesa de Montserrat. El sospitós, que va ingressar a la presó, va ser arrestat juntament amb quatre col·laboradors més, que van quedar en llibertat amb càrrecs després que el jutge els prengués declaració.