violència de gènere

Una dona de 29 anys mor apunyalada pel seu marit a Vitòria

L'home, de 34 anys, ha sigut detingut al confessar el crim a una patrulla de l'Ertzaintza

Un ’ertzaintza’ entra al portal del domicili del número 3 del carrer Ricardo Buesa de Vitoria, on una dona de 29 anys ha sigut assassinada aquesta tarda presumptament pel seu marit.

Un ’ertzaintza’ entra al portal del domicili del número 3 del carrer Ricardo Buesa de Vitoria, on una dona de 29 anys ha sigut assassinada aquesta tarda presumptament pel seu marit. / DAVID AGUILAR (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Una dona de 29 anys ha sigut assassinada aquesta tarda a Vitòria presumptament pel seu marit, un home de 34 anys que ha sigut detingut al confessar el crim, comès segons sembla amb un ganivet. Els fets han tingut lloc al voltant de les sis de la tarda en un domicili del número 3 del carrer Ricardo Buesa de la capital alabesa, segons ha informat el Departament basc de Seguretat.

Les mateixes fonts han explicat que ha sigut el suposat autor qui s'ha acostat cap a les sis de la tarda a una patrulla de l'Ertzaintza que era al lloc assistint un ciutadà que havia patit una caiguda en un carrer pròxim i els ha comunicat que acabava de matar la seva dona. El presumpte homicida presentava restes de sang en diferents parts del cos. Els agents s'han acostat fins al lloc dels fets, han trobat el cos de la dona tapat amb una manta i han localitzat l'arma presumptament utilitzada, un ganivet.

Els serveis mèdics traslladats al lloc han intentat reanimar la víctima, però malgrat les mesures adoptades només han pogut confirmar la mort de la dona per la lesions sofertes. Segons sembla, tots dos són de nacionalitat romanesa.

L'home ha sigut detingut acusat d'un delicte d'homicidi i traslladat ja a les dependències policials, segons han indicat des del Departament de Seguretat.

El cadàver segueix al lloc i s'està a l'espera que un jutge determini el seu trasllat a l'anatòmic forense. També treballen al domicili membres de la policia científica. Aquest és el primer crim de caràcter masclista que es produeix a Euskadi aquest any. L'any passat tres dones van morir en assassinats d'aquestes característiques.

Notícies relacionades

La primera va ser Andina Pereira de Brita, estrangulada al març a Mungia (Bizkaia) segons sembla per la seva exparella, que va se detingut. Al desembre Mari Luz Alejos i la seva mare, Amelia Rodríguez, van ser assassinades pel marit i gendre de les víctimes, que va confessar el doble crim.

 

Temes:

Vitòria