ONADA DE CRIMS SEXISTES

Jornada negra de violència masclista amb tres morts en tres agressions a Espanya

Un home ha matat la seva exdona i un home a Valladolid, i un altre ha assassinat la seva companya sentimental a València

Un individu ha apunyalat la seva exparella, que està ferida, i s'ha suïcidat llançant-se al tren a Bilbao

El pis on ha tingut lloc el doble crim de Valladolid.

El pis on ha tingut lloc el doble crim de Valladolid. / EFE / NACHO GALLEGO

3
Es llegeix en minuts

Una dona ha mort apunyalada, una altra ha mort a trets i una tercera ha quedat ferida lleu en tres presumptes nous casos de violència masclista que s'han registrat a ValladolidValència Bilbao les últimes hores. En el cas de la ciutat castellana també ha estat assassinat un altre home. Els agressors de les capitals valenciana i biscaïna s'han suïcidat després de cometre les agressions.

En el cas de Valladolid, dues persones --un home i una dona-- han estat trobades sense vida aquest dilluns a la matinada amb ferides d'arma blanca en una vivenda del barri de La Rondilla. L'autor confés de les dues morts, que ha estat detingut per la Policia, és un home de nacionalitat marroquina de 48 anys i exparella de la dona morta, amb la qual tenia una filla de 4 anys que no ha presenciat els fets. Sobre l'home hi havia diverses denúncies per violència masclista i, de fet, va complir una ordre d'allunyament entre els anys 2009 i 2013.

La trucada d'un veí cap a les cinc de la matinada ha alertat les policies local i nacional sobre "crits i sorolls de baralla" en un cinquè pis situat al número 2 del carrer Oración. En aquest lloc, els agents han trobat els cadàvers d'un home de 46 anys i d'una dona de 38, tots dos de nacionalitat espanyola, així com el presumpte autor dels crims, que s'ha declarat autor de les morts i ha estat immediatament detingut.

Segons ha explicat el subdelegat del Govern a Valladolid, José Antonio Martínez Bermejo, veïns de l'immoble havien avisat cap a les 0.45 hores la policia de "sorolls i baralla" procedents del pis on han aparegut els cadàvers. No obstant, els agents que van anar a la vivenda no hi van trobar ningú, i després d'esperar un "temps prudencial" a l'espera que tornessin els esvalotadors, se'n van anar al veure que no tornava ningú al pis.

El detingut, amb la declaració del qual la Policia pretén aclarir la relació entre els dos assassinats i el mòbil de crim, tenia diversos antecedents penals per dos delictes de violència de gènere, un d'ells contra la víctima mortal d'aquest succés per la qual va complir, "sense incidents", una ordre d'allunyament entre el 2009 i el 2013. Ja el gener d'aquest any, la Policia també va anar al pis on s'han produït les dues morts per una presumpta agressió que va acabar "sense denúncia".

Trets davant dels nens a València

Paterna (València), un home de 37 anys ha disparat contra la seva companya sentimental, de la mateixa edat i que ha mort, i després s'ha suïcidat al domicili que compartien tots dos amb els seus dos fills, menors d'edat, han informat fonts del Cos Nacional de Policia.

Els fets han tingut lloc poc després de les 15.30 hores al carrer d'Enrique Valor del municipi valencià, a pocs metres de la comissaria de Policia de la població. Segons les fonts, "s'han sentit trets" i diversos policies han anat al domicili, d'on han sortit dos nens que han manifestat als agents que els seus pares estaven "discutint".

Apunyalament a Bilbao

El tercer cas de violència masclista ha tingut lloc a Bilbao, on un home ha apunyalat la seva exparella i li ha causat ferides lleus al coll, i després s'ha suïcidat tirant-se a les vies del tren.

Els fets van començar la mitjanit de diumenge a dilluns, quan l'Ertzaintza va rebre una trucada telefònica que informava d'un presumpte cas de violència sexista en una vivenda del barri bilbaí d'Otxarkoaga. Diverses patrulles i una ambulància es van dirigir al lloc per atendre la víctima, que tenia una ferida superficial al coll.

Notícies relacionades

Segons sembla, la dona es disposava a sortir de casa per passejar el gos quan s'ha trobat la seva exparella, que l'esperava al replà de l'escala. L'home l'ha obligat a entrar un altre cop al pis, on l'ha atacat. La dona, que tenia dos talls superficials al coll, va quedar a la nit ingressada en un hospital de la capital biscaïna, encara que al matí ha rebut l'alta.

Després dels fets, l'Ertzaintza va iniciar la recerca del presumpte autor de l'agressió fins que a un quart de nou del matí, s'ha rebut l'avís que un home havia estat atropellat per un tren a l'altura de Bolueta, barri a prop d'Otxarkoaga, on va tenir lloc l'agressió. La policia autonòmica, els bombers i una ambulància es van traslladar al lloc de l'atropellament, on el metge només va poder confirmar la mort de l'home, de 38 anys.