Investigació de la Guàrdia Civil

La mare de l’Anna i l’Olivia difon un vídeo de les nenes desaparegudes a Tenerife

  • La sang trobada al barco és del pare de les petites

  • La Guàrdia Civil prossegueix amb les investigacions i ahir va registrar la casa on va viure durant un any i mig l’empresari de Tenerife, sobre qui pesa una ordre de recerca i captura

5
Es llegeix en minuts

La sang trobada a l’embarcació de Tomás Gimeno, Esquilón, és d’ell i no de les seves filles, Olivia i Anna, de sis i un any d’edat, respectivament. Aquesta és la conclusió de l’anàlisi de les mostres biològiques recollides a la llanxa per part de guàrdies civils del Laboratori de Criminalística de Santa Cruz de Tenerife, just quan aquest dimarts fa una setmana de la desaparició de l’home juntament amb les dues menors, que es va emportar sense el permís matern.

Precisament, Beatriz Z., la mare de l’Anna i l’Olivia, ha difós un vídeo entre els seus pròxims per mirar d’ajudar en la localització de les petites. «Que la gent no se n’oblidi i que es difongui per tot el món perquè les reconeguin», s’afirma en el missatge difós a través de WhatsApp. El vídeo difós mostra les dues petites en una actitud molt carinyosa i es poden veure primers plans de les cares de les nenes.

Aquesta no és la primera vegada que la mare demana ajuda a la ciutadania, ja que aquest cap de setmana va transmetre un missatge d’esperança en què es va mostrar convençuda que les seves filles estan bé.

«El meu missatge és que enviïn molta llum i amor a les nenes, que estic segura que estan bé. Que no mirin les notícies alimentant la mala energia, que tothom pensi que les nenes són una llum bonica, que estan protegides i que quan menys ho esperem jugaran i correran, felices», deia el missatge publicat per COPE Canàries, recollit per Europa Press.

La Beatriz acaba el text desitjant que tothom «tingui una emoció forta perquè apareguin i que donin les gràcies per endavant, sentint de cor que ja són amb la seva mare».

Registres de la vivenda del pare

Mentrestant, la Guàrdia Civil prossegueix amb les investigacions i ahir al matí va fer un exhaustiu registre a la vivenda d’Igueste de Candelaria on va residir durant un any i mig Gimeno.

La intervenció portada a terme en el número 23 del camí Cruz Colorada és la tercera que es produeix en aquest domicili per part de l’institut armat. Però, sense cap dubte, el d’ahir va ser el més conscienciós i llarg. Però aquesta tasca de recerca de pistes i indicis va resultar infructuosa per saber què ha pogut passar amb aquest empresari i les nenes.

Fins al moment es desconeix si Tomás Antonio Gimeno va portar a terme moviments de quantitats de diners rellevants als seus dipòsits bancaris els dies anteriors a la seva sortida des del port esportiu de Marina Tenerife, a la capital de l’illa. A més, els investigadors hauran de confirmar si aquesta operació pot estar relacionada amb la desaparició o no.

Aquest dilluns va transcendir que els quatre agents de la Unitat Central Operativa (UCO) que van començar a treballar dissabte passat a Tenerife per col·laborar en l’esclariment del cas estaran dedicats a analitzar les telecomunicacions entorn de Tomás Gimeno. Es tracta de membres del Grup de Recolzament en Tecnologies de la Informació (GATI).

Encesa del mòbil

L’inici del seu treball a l’illa va coincidir, precisament, amb l’encesa de la targeta duplicada del telèfon mòbil de Gimeno, que es va produir durant dissabte al matí i que presumptament va ser realitzada per aquests professionals del cos de seguretat per determinar les trucades, missatges de WhatsApp, contactes i altres elements que puguin aclarir el que va fer el progenitor de les menors abans i després de sortir per última vegada de Marina Tenerife, a les 0.30 hores de dimecres passat.

El capità de Marina Tenerife, Enrique Alonso, va explicar a Telecinco que, com que és una embarcació menor de 10 metres d’eslora, la llanxa de Tomás no tenia GPS ni sistema AIS que pogués oferir la ubicació del barco des que salpa. Un radar sí que el pot localitzar pels elements metàl·lics que porta, però no identifica quin és. La investigació avança per diverses vies i s’estudien diverses hipòtesis, entre les quals, que una persona o diverses ajudessin Gimeno a tirar endavant un pla preconcebut, apunten les fonts consultades per EFE.

La jornada de dimarts passat va ser atrafegada per al pare de les menors. Al matí va ser vist en una de les finques que posseeix la seva família a Guaza (Arona), on va demanar a un home que li posés pastilles de fre noves al seu Audi A3 de color blanc. A les 17.00 hores va recollir les menors a la vivenda de la seva exparella, Beatriz Zimmermann, a Radazul (El Rosario). Després, la més gran, Olivia, va anar a rebre classes de pàdel o tennis. S’ha de recordar que Gimeno va arribar a practicar i competir en tornejos de pàdel, esport per al qual, segons alguns experts, tenia qualitats. Mentrestant, Gimeno va estar amb la seva filla petita, Anna. Segons el capità de Marina Tenerife, Enrique Alonso, a les 17.50 hores, Gimeno va acudir a engegar el motor Mercury del seu barco per veure si funcionava. Tot indica que en aquell moment hi va posar combustible. I és que, en els últims anys, no eren freqüents les sortides que feia amb l’embarcació.

Notícies relacionades

A continuació, les nenes van ser traslladades a la vivenda dels pares de Gimeno, al centre de Santa Cruz de Tenerife. Segons la informació que ha transcendit fins ara, Tomás se’n va acomiadar a les 19.30 hores. A més, va fer una abraçada al seu pare, en senyal de comiat, un gest que mai feia. A partir d’aquell moment, no consta, per ara, on va ser, fins que a les 21.30 hores arriba a Marina Tenerife. En aquell temps, va portar a terme tres viatges entre el cotxe i el barco amb bolsos i diversos paquets. Llavors ja havia dit a la seva exdona que estava sopant amb les menors i que per això no les hi havia portat. A les 21.50 hores va sortir del port esportiu amb rumb desconegut. Nou minuts després, la seva exparella li va trucar i Tomás li va respondre que no tornaria a veure les seves filles, ni a ell tampoc. A més, li va aclarir que ell se’n cuidaria bé. La dona va acudir a la Guàrdia Civil de Radazul per informar de l’advertència. Els progenitors de l’Olivia i l’Anna van tornar a parlar a les 22.40 hores i Tomás Antonio es va reafirmar en el missatge anterior. Cinc minuts després, ja el mòbil de Gimeno estava apagat o es va quedar sense bateria.

Tres quarts d’hora després, a les 23.30 hores, l’empresari va entrar de nou a Marina Tenerife. Va pujar una altra vegada a l’Audi A3 i se’n va anar a una gasolinera de l’autovia de San Andrés a comprar un carregador de mòbil. De tornada al port esportiu, va carregar el terminal durant uns 20 minuts. I després, a les 0.30 hores, va tornar a embarcar a l’Esquilón per sortir amb rumb desconegut.