CONTRA LES RESTRICCIONS

Saquejats un Decathlon i un Foot Locker en els disturbis negacionistes de Barcelona

Diversos joves es van emportar bicicletes, patinets elèctrics i material esportiu aprofitant els aldarulls al centre de la ciutat

decathlonok

decathlonok

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Dues botigues de roba i articles esportius van ser saquejades aquest divendres a la nit, durant els disturbis violents de negacionistes a Barcelona, que van acabar amb 14 detinguts, dos d’ells persones menors d’edat, i una vintena de Mossos d’Esquadra ferits, cap de gravetat. Un d’aquests establiments vandalitzats va ser el Decathlon del Born, d’on diversos joves es van emportar bicicletes i patinets elèctrics. També van saquejar un establiment de la cadena Foot Locker al centre de la ciutat.

La protesta, que s’havia convocat a través de xarxes socials, va començar de forma pacífica a la plaça Sant Jaume contra les noves restriccions del Govern central i el català, i després va derivar en disturbis i enfrontaments amb la policia per part de grups d’extrema dreta, que llançaven pedres i peces de mobiliari urbà a la mateixa zona i per la Via Laietana

Mentre tenien lloc aquests enfrontaments, alguns individus van aprofitar per vandalitzar dues botigues esportives de la zona. El Decathlon del carrer de Canuda, d’on es van emportar bicis i patinets, i una botiga de la cadena Foot Locker, al carrer de Pelai, d’on també van sostreure altres materials esportius. Els Mossos han obert una investigació.

Superat el toc de queda de les 22.00 hores, els policies continuaven mirant de dispersar els manifestants. Una cosa que van aconseguir cap a les 22.30 hores. Un dels contenidors en flames a Urquinaona ha provocat la caiguda de llums nadalencs. Tècnics de neteja a aquella hora començaven les tasques de recuperació del mobiliari urbà. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que els Mossos investigaran i perseguiran els autors d’aquests aldarulls.

 

Inici pacífic

Abans d’iniciar aquests atacs, la concentració era pacífica i algunes persones portaven pancartes en què es demanava la dimissió del Govern central i del català.

Notícies relacionades

En altres pancartes es podia llegir: «Espanya 2009 - 150.000 morts grip. 2020 - 35.000 Covid. No més mentides», «2019 Espanya - 131 morts per obesitat. 2020 - 35.000 Covid. Llibertat».