SEXTORSIÓ

El xantatge sexual a l'entrenador del Màlaga es va organitzar des del Marroc

Els delinqüents van exigir a V.S. un pagament de 20.000 euros en bitcoins per no difondre el vídeo on se'l veia masturbant-se

L'exjugador del Reial Madrid va caure en la trampa d'una xarxa organitzada al país africà. Després, va denunciar l'extorsió i va ser acomiadat del club

zentauroepp55102247 rendueles200925121337

zentauroepp55102247 rendueles200925121337

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

V.S., llavors entrenador del Màlaga Club de Futbol va rebre un vídeo d’una dona despullada que l’animava a masturbar-se. Després, el van gravar, i després li van exigir un pagament de 20.000 euros a canvi de no difondre aquesta gravació. El pagament l’havia de fer en bitcoins, la moneda virtual o criptomoneda. Les investigacions de la Policia Nacional sobre els organitzadors d’aquest xantatge sexual porten fins al Marroc, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. 

Les IP dels ordinadors des dels quals es van enviar les imatges sexuals a l’entrenador del Màlaga i des dels quals després es va fer xantatge són al Marroc, així que el jutjat número 10 de Màlaga, encarregat de les investigacions, ha enviat una comissió rogatòria al país nord-africà per poder culminar les investigacions i detenir els implicats.

El mes de gener passat, V.S. va denunciar que patia una extorsió. El vídeo que li havien gravat estava sent difós per les xarxes socials. Fins a 900 usuaris el van retuitejar. La policia va detenir després sis persones per compartir aquestes imatges íntimes.  El seu club, el Màlaga, va decidir acomiadar-lo. Posteriorment, tots dos van arribar a un acord, després que els tribunals declaressin improcedent aquest acomiadament.

Milers de víctimes

Les trames de sextorsió han afectat en els últims anys més de 10.000 espanyols, segons fonts policials i de la Guàrdia Civil. Entre ells, hi ha periodistes, futbolistes, funcionaris, treballadors de gairebé tots els sectors i fins i tot un sacerdot. S’utilitzen com a ganxo imatges de dones atractives que s’envien per les xarxes socials als perfils de candidats a víctimes.

Notícies relacionades

Si l’home accepta les seves sol·licituds d’amistat, comença a rebre missatges privats i imatges sexuals per part de les dones. Quan les víctimes accepten participar en aquests actes sexuals virtuals, són gravats en vídeo. Després arriba l’avís. Si no es paga l’extorsió (de 300 a 3.000 euros en els casos més habituals), el vídeo es difondrà a les principals xarxes socials. En altres ocasions, el xantatge es fa als homes que visiten algunes pàgines pornogràfiques o de sexe de pagament.

Durant el confinament per l’estat d’alarma, les denúncies per sextorsió es van disparar a Espanya. La Policia Nacional va arribar a rebre més de mil consultes o queixes cada dia. La principal operació contra aquestes trames va descobrir que els xantatgistes estaven a la Costa d’Ivori i, de nou, al Marroc. Es va anomenar Ivory Queens (Reines d’Ivori). La policia, en col·laboració amb la gendarmeria marroquina, va aconseguir localitzar i detenir 26 persones. Però totes eren mules, l’esglaó més baix de la trama, les persones que acudien a locutoris telefònics al Marroc per recollir els diners que enviaven els espanyols víctimes de xantatge.