OPERACIÓ POLICIAL

Desmantellada una xarxa de prostitució a Amposta

Dones paraguaianes eren explotades en un pis després de falses promeses de feina

undefined52493422 pla obert d un agent amb una dona detinguda durant la desart200226152554

undefined52493422 pla obert d un agent amb una dona detinguda durant la desart200226152554 / Policia espanyola

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha desmantellat a Amposta (Tarragona) un pis on dones de nacionalitat paraguaiana eren explotades sexualment, que estava regentat per dos homes espanyols i una ciutadana d’aquell país.

La investigació es va iniciar el març del 2019 després de rebre una informació, procedent de la brigada provincial d’estrangeria i fronteres d’Oviedo, en la qual una persona, que es va negar a facilitar la seva filiació, va informar sobre l’existència d’un immoble a la província de Tarragona en el qual diverses dones eren explotades sexualment.

Segons aquesta informació, la dona que regentava aquest prostíbul es dedicava a captar i a portar a Espanya dones del Paraguai, preferentment de zones rurals deprimides, enganyades amb promeses de feina, per després obligar-les a prostituir-se en un pis.

La policia va localitzar, a través de pàgines de contactes, una noia captada al país sud-americà i a l’anunci hi van trobar dos números de telèfon, també vinculats a altres publicitats de noies en les quals s’oferien serveis sexuals en un pis d’Amposta.

Llibertat amb càrrecs

A finals del mes de novembre es va trobar la vivenda i es van identificar diverses dones d’aquell país, una d’elles en situació irregular –juntament amb la «mami» o responsable dels serveis, de la mateixa nacionalitat. A més, també es va identificar el matrimoni espanyol propietari del pis, que s’encarregava de la gestió i funcionament del negoci d’explotació sexual.

Notícies relacionades

Els detinguts van ser posats a disposició judicial i van quedar, posteriorment, en llibertat amb càrrecs, acusats de delictes relacionats amb la prostitució i l’afavoriment de la immigració il·legal.

L’operació ha sigut duta a terme per agents de la brigada provincial d’estrangeria i fronteres de la comissaria provincial de Tarragona amb col·laboració de la brigada local d’estrangeria i fronteres de la comissaria local de Tortosa.