Ampli historial delictiu

Detinguts dos atracadors de bancs a Barcelona de 73 i 80 anys | Vídeo

Entraven a les entitats amb roba reflectora i empunyant armes de foc, i lligaven de mans els empleats

f8c74c30-4eeb-4baf-91d0-63a79e9afc55

f8c74c30-4eeb-4baf-91d0-63a79e9afc55

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional i dels Mossos han detingut dos homes de 73 i 80 anys per atracaments a sucursals bancàries. Els arrestats entraven a les entitats bancàries vestits amb roba reflectora i empunyant armes de foc, i lligaven de mans els empleats per apoderar-se dels diners en metàl·lic i fugir en transport públic.

A aquests individus, d’origen sud-americà, se’ls atribueixen dos atracaments a sucursals bancàries de Barcelona en què van aconseguir un botí de 32.000 i 45.000 euros. També han sigut arrestades unes altres dues persones relacionades amb l’operació, un home per un delicte contra la salut pública i un altre que va ser sorprès amb un dels atracadors quan es disposaven a dur a terme un nou assalt a Madrid.

La investigació va començar després de l’atracament d’una sucursal bancària a Barcelona dut a terme per dos individus d’edat avançada que vestien armilles reflectores i esgrimien pistoles. Aquests homes van obligar els treballadors de l’entitat a entregar-los els diners, esperant el retard de la caixa forta per apoderar-se de 32.000 euros en metàl·lic. Després, van lligar de mans els treballadors i van fugir.

Dos mesos més tard, mentre els agents feien investigacions sobre aquest fet, van tenir coneixement d’un nou assalt en una altra entitat bancària de Barcelona. El testimoni de les víctimes apuntava a dos individusd’edat avançada que parlaven amb accent sud-americà, un d’ells possiblement italià que vestia un anorac d’una empresa de paqueteria. Els atracadors van intimidar amb armes els treballadors del banc i es van apoderar d’un total de 45.000 euros. Posteriorment van lligar de mans les víctimes i van escapar amb el botí.

Coordinació amb agents italians a través de l’Europol

Una vegada establert el perfil dels assaltants, i amb la coordinació i supervisió de l’Europol, els agents van establir una comunicació directa amb els ‘carabinieri’ d’Itàlia per aconseguir la identificació dels autors, constatant que comptaven amb un ampli historial delictiu en aquell país.

Els investigadors van localitzar els domicilis dels assaltants, un d’ells a Madrid i l’altre al Vendrell (Tarragona), i es va iniciar un dispositiu policial simultani a les dues localitats per a la pràctica de les detencions i registres.

Els agents van comprovar que l’home resident al Vendrell es desplaçava fins a Madrid amb la intenció de reunir-se amb el seu consort i cometre un nou atracament a la capital.

Finalment va ser localitzat i detingut en un hostal del centre de Madrid en companyia d’un tercer individu quan es disposaven a assaltar de manera imminent una sucursal bancària a la capital. En el moment de la detenció portaven dos revòlvers, dos cascos de moto, guants, grillets, brides i una placa falsa amb la llegenda ‘Special Police’, a més de dues cartes d’identitat italianes amb filiacions falses. Moments abans d’aquesta intervenció, l’altre atracador era detingut en un domicili on residien al districte de Vallecas, a Madrid.

Notícies relacionades

A l’entrada i registre efectuat al domicili del Vendrell, els investigadors van descobrir que les dependències estaven condicionades per al cultiu, elaboració i emmagatzemament de marihuana. La plantació era custodiada per un quart home, que també ha sigut detingut.

En els registres s’han intervingut dues cartes d’identitat italianes, dos revòlvers, una pistola detonadora, un vehicle, dos cascos de moto, guants, grillets, brides de plàstic, una placa falsa, diversos telèfons mòbils i 3,1 quilos de marihuana.