PRESUMPTE ASSASSINAT

El fill de la dona trobada morta a Sils confessa que la va matar

L'home, de 53 anys, ha sigut arrestat a Maçanet després d'alguns dies de recerca

Podria ser acusat també d'estafa per haver cobrat la pensió de la seva mare durant 9 mesos

lainz44864299 pla general de la casa de vallcanera on els mossos van troba180903152651

lainz44864299 pla general de la casa de vallcanera on els mossos van troba180903152651 / Gerard Vila

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El fill de la dona trobada morta divendres passat en un domicili de Sils (la Selva), Jordi G.F., de 43 anys,ha confessat als Mossos d’Esquadra que va matar la seva mare, van informar aquest dilluns fonts de la policia catalana. L’home havia sigut localitzat i detingut unes quantes hores abans de la seva confessió a Maçanet de la Selva, després de diversos dies de recerca, i gràcies que va ser identificat per un treballador del polígon industrial del municipi.

Al denunciant li va semblar veure l’home que estava buscant la policia i va donar l’alerta a primera hora del matí. Diverses patrulles van iniciar la seva recerca. Finalment, els Mossos van aconseguir trobar-lo i el van arrestar cap a les dues del migdia. El detingut va ser traslladat a la comissaria dels Mossos de Santa Coloma de Farners per ser interrogat. Allà va admetre, en la seva declaració davant la policia, que va ofegar la seva mare.

Segons els seus veïns i amics, la dona va ser vista per última vegada el mes de novembre passat. No obstant, els habitants de Sils no van posar en coneixement de la policia catalana la desaparició fins al 21 d’agost, dia en què els agents van començar la seva investigació. Aquell mateix dia, però més tard, el cos de la dona va ser trobat al garatge de casa seva, a la urbanització Vallcanera Parc, embolicat en plàstics.

Notícies relacionades

L’avançat estat de descomposició en què es trobava el cadàver no ha permès, de moment, als forenses de l’Institut de Medicina Legal de Girona determinar la causa de la mort, tot i que s’esperen diversos resultats de proves complementàries.

Presumpta estafa

A més d’un delicte d’homicidi, els agents intenten determinar si el poden acusar d’un delicte d’estafa bancària, si durant aquests nou mesos ha continuat cobrant la pensió de viduïtat de la seva mare o ha tret diners del compte. Jordi G. no té antecedents penals i no treballa. El detingut també podria ser acusat d’un delicte d’omissió del deure de socors, entre d’altres. El jutge de Santa Coloma de Farners que porta el cas ha decretat el secret de sumari.

Temes:

Assassinats