POSSIBLE HOMICIDI

La Guàrdia Civil investiga la mort "violenta" d'un regidor d'IU a Llanes (Astúries)

El cadàver ha sigut trobat amb un cop al cap al costat del seu cotxe

concejal

concejal

1
Es llegeix en minuts
Efe

El regidor d’Esquerra Unida (IU) a l’Ajuntament de Llanes, Javier Ardines, ha sigut trobat mort aquest dijous i amb un cop al cap al costat del seu vehicle als voltants de la seva vivenda a la localitat de Belmonte. La Guàrdia Civil apunta de moment que la mort va tenir una causa "violenta", informa Europa Press. El cos presentava un cop a la zona occipital del cap i sembla descartat que es produís al colpejar-se contra el terra.

IU ha anunciat a través d’un comunicat la suspensió de tots els actes programats per l’organització per demà a Astúries en senyal de dol per la mort del seu regidor "les circumstàncies del qual i causes es mantenen sense aclarir, i no s’ha descartat la hipòtesi d’una mort violenta".

Localitzat per la seva filla

El cadàver del regidor, de 52 anys, ha sigut localitzat per la seva filla aquest matí poc després que la família fos alertada que no s’havia presentat al seu barco, malgrat que a primera hora del matí havia abandonat la vivenda per dirigir-se a l’embarcació.

Javier Ardines portava l’àrea de Medi Rural, Platges i Personal a l’Ajuntament de Llanes i pertanyia al grup municipal d’IU, sota les sigles del qual es va presentar a l’alcaldia d’aquesta localitat de l’orient d’Astúries en els dos últims comicis municipals.

Militant d’IU des del 1999, actualment, formava part del "quadripartit" de Llanes, on l’equip de govern municipal està integrat per Foro, PP, IU i Vecinos de Llanes.

Notícies relacionades

Tot i que va cursar estudis de tècnic agrícola i tècnic d’hivernacles a l’escola de capatassos de Villaviciosa, l’any 2000 va decidir emprendre el seu camí professional en el sector pesquer i en l’actualitat compaginava el seu càrrec com a regidor a Llanes amb la seva activitat com a patró i armador de l’embarcació "Bramadoria".

Ardines apostava per la diversificació del teixit productiu del consell, amb la desestacionalització turística, gràcies al ric patrimoni gastronòmic, cultural i paisatgístic de Llanes, segons ha assegurat IU en un comunicat en el qual ha lamentat la mort del seu edil i ha destacat la seva qualitat humana com a "persona bona, pare, espòs i avi".