SETMANA DECISIVA A L'AUDIÈNCIA

L'assassí de Diana Quer revela que la seva dona l'acompanyava quan la va matar

'El Chicle' envia una carta als seus pares en què manté que Rosario Rodríguez estava amb ell quan van passar els fets

En la missiva també els assegura que la seva advocada li ha garantit que només complirà set anys a la presó per homicidi

2
Es llegeix en minuts

José Enrique Abuín Geyel Chicleautor confés de la mort de Diana Quer, ha implicat la seva dona en l'assassinat de la jove de 18 anys l'agost del 2016 en una carta enviada als seus pares des de la presó. "Enteneu-me, no vull que Rosario passi per això. Per això vaig dir que vaig ser jo sol i a ella li vaig dir que digués que no venia amb mi. Deixeu-ho tot així. No li digueu res", els escriu. La missiva, escrita el 14 de febrer des de la presó d'A Lama, ja està incorporada al sumari.

El contingut de la carta, al qual han tingut accés diversos mitjans i que publica aquest dissabte La Vanguardia, surt a la llum poc abans que dilluns la secció sisena de l'Audiència Provincial de la Corunya es pronunciï sobre el recurs de la família de la noia madrilenya assassinada contra la desimputació de la dona del ChicleRosario Rodríguez, exonerada en la causa pocs dies després de la detenció del seu marit. En aquesta mateixa comunicació, escrita a mà i en gallec en unes quartilles de llibreta quadriculada, l'home s'autoinculpa novament del crim.

Missatge de tranquil·litat

També els demana en diverses ocasions que estiguin tranquils. I els revela que la dona li ha enviat una carta a la presó en què li diu que "no tinc cap esperança" de reprendre la relació sentimental perquè li ha costat molt oblidar-lo com a home. "Em diu que la nostra relació s'ha acabat", els concreta.

Els pares del Chicle, que probablement era conscient que d'una manera o altra es desvelaria el contingut de la carta, l'han posat a disposició de l'autoritat judicial. Tot i que no va desmentir l'existència del missatge del seu fill, en declaracions a TVE, al ser interrogat, el pare va respondre: "Això és cosa nostra i ja està".

Homicidi, no assassinat

Abuín es refereix també a les converses que ha mantingut amb la seva advocada sobre el delicte i la posterior condemna. L'home garanteix als seus progenitors que no passarà més de set anys entre reixes, ja que se l'acusarà d'homicidi i no d'assassinat, i això suposa una pena de 10 a 15 anys. "Sigueu forts i gràcies pel suport. Us estimo i sé que m'estimeu, sento molt que ens trobem en aquesta situació", els confessa.

Aprofita per convidar-los a trucar-li per telèfon per explicar-los més coses i els posa en contacte amb un periodista que li ha enviat una carta a la presó i a qui haurien d'intentar treure diners.

Anàlisi toxicològica

Notícies relacionades

En aquests últims dies també ha transcendit l'anàlisi toxicològica realitzada al cos de Diana Quer, en què no s'han trobat rastres d'"evidència sexual". El pare de la noia assassinada a Boiro i llançada a un pou pròxim a la casa del Chicle ha reclamat que la investigació es porti a terme de forma rigorosa i serena sense que els mitjans de comunicació disposin "abans que els propis lletrats" de la informació.

Juan Carlos Quer no s'ha sorprès dels resultats de l'examen al cos de la seva filla "després de 500 dies" submergida i ha afegit que durant el procediment judicial s'acreditarà que Buín no va segrestar i va despullar la jove "per portar-la a missa".