En joc 42 milions

Loteria Nacional avui: resultats i comprovació de números premiats en el sorteig de dissabte, 19 d’agost del 2023, en directe

Loteria Nacional avui: resultats i comprovació de números premiats en el sorteig de dissabte, 19 d’agost del 2023, en directe
1
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

Aquest dissabte, 19 d’agost del 2023, se celebra el sorteig de la Loteria Nacional amb un primer premi de 600.000 euros a la sèrie (60.000 euros al dècim). En la rifa d’avui, en la qual es reparteixen un total de 42 milions d’euros, se seleccionen a l’atzar números i premis per als participants que hagin comprat bitllets de loteria en els punts de venda autoritzats, com administracions de loteria i estancs. El procés de selecció de números i premis es fa mitjançant l’ús d’un sistema de bombos i boles numerades del 0 al 9.

En total, hi ha 10 sèries amb 100.000 bitllets cada sèrie. Cada bitllet consta de 10 dècims i cada un costa 6 euros els dissabtes. En el sorteig, que se celebra a les 13 hores al saló de Loteries i Apostes de l’Estat a Madrid, s’extreuen a l’atzar boles numerades que corresponen als números dels bitllets venuts. El procés es fa de manera pública, amb la presència d’un notari i un públic en general que pot presenciar el sorteig en viu o a través de la web de Loteries i Apostes de l’Estat.

Notícies relacionades

Hi ha diferents tipus de premis que es poden obtenir en la Loteria Nacional, incloent-hi el primer premi, segon premi, tercer premi, i altres premis de menys quantitat. La suma del premi varia depenent del sorteig i de la sèrie del bitllet.

EL PERIÓDICO ofereix en directe el sorteig de la Loteria Nacional d’avui: