Amorets càlids
La clau és la presencialitat; per això també és una bona idea trucar algú amb qui tenies afinitat per provocar una trobada real

Si és per fer un pim-pam i amb un pum vesses de satisfacció, Tinder, fins i tot en la versió gratuïta, vehicula bé. Però si es tracta de trobar una taronja amb qui rodar a la vegada per aquest món de mones, cal invertir temps i esforç (i diners, en la versió plus) per garbellar entre personatges grollers, casats que s’amaguen rere fotos de paisatges idíl·lics, propostes de trios, mal educats i professionals del ghosting.
La rara avis [home o dona] existeix a les apps de cites, però no és gens fàcil trobar-la en el fang del flirteig. Volen.
Sortir de la soledat. Sovint, aquest és el motiu principal per iniciar un xat a la plataforma. Però la hiperconnectivitat digital i, especialment, l’absència de relacions presencials i reals humanes creen just el contrari: una sensació de buidor que inunda l’existència. Per tot això cauen les apps d’interaccions digitals per lligar, com Tinder, Bumble i Badoo, i treuen el nas en el mercat de la interacció humana les empreses que fomenten un model de negoci basat en trobades presencials de persones desconegudes, com Timeleft.
A 300 ciutats
Aquesta empresa opera a més de 60 països i gairebé 300 ciutats arreu del món, entre les quals Barcelona, València i Madrid. En els darrers mesos, ha tingut un creixement exponencial. Primer s’omple online un qüestionari de personalitat, i després l’algoritme troba persones compatibles per sopar plegades en grups de sis. Cadascú escull un nivell de restaurant –baix, mitjà o alt– després de pagar la subscripció. Al matí del mateix dia del sopar, la plataforma indica de quin establiment es tracta. La trobada amb diverses persones al voltant d’una taula és més fàcil i s’albira agradable.
La clau és la presencialitat. Per això també és una bona idea trucar algú amb qui tenies afinitat per provocar una trobada real. I atrevir-se a desar els dispositius electrònics que atrofien les nostres habilitats comunicatives i reaprendre a mirar-se als ulls i a escoltar per gestar afectes i relacions saludables. Amorets càlids.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)