934 casos de verola del mico al juny, gairebé un 50% més que al maig
L’Organització Mundial de la Salut decidirà avui si declara l’mpox emergència sanitària internacional atesa la seva expansió geogràfica.

L’Organizació Mundial de la Salut (OMS) decidirà avui si declara el mpox (anteriorment coneguda com a verola del mico) emergència sanitària internacional. La trobada, que serà virtual, és la primera reunió del Comitè d’Emergència del Reglament Sanitari Internacional (RSI) en relació amb el rebrot de mpox el 2024. Els membres del comitè donaran la seva opinió al director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, sobre si la situació constitueix una emergència de salut pública d’importància internacional. En cas afirmatiu, s’assessorarà sobre recomanacions temporals sobre com prevenir i reduir millor la propagació de la malaltia i gestionar la resposta de salut pública mundial.
Aquesta alarma es deu a l’augment de casos "sense precedents" a l’Àfrica, especialment a la República Democràtica del Congo (RDC), amb una nova soca "més greu" que l’anterior.
Notícies relacionadesL’OMS va notificar al juny un total de 934 nous casos de mpox i quatre morts a 26 països, fet que implica un augment del 44,6% respecte al maig, quan es van notificar 646 casos i 15 morts a 26 països. Des de l’1 de gener del 2022 fins al 30 de juny del 2024, s’ha confirmat un total acumulat de 99.176 casos de mpox i 208 defuncions. Així es recull en el 35è informe de situació sobre el brot multinacional de mpox, que ofereix detalls sobre les últimes tendències epidemiològiques, inclosa una actualització sobre l’expansió geogràfica del mpox a l’Àfrica entre el juliol i l’agost del 2024. Les regions més afectades, ordenades pel nombre de casos confirmats mitjançant proves de laboratori, van ser l’Àfrica (567 casos), les Amèriques (175 casos), Europa (100 casos), el Pacífic Occidental (81 casos) i l’Àsia Sud-Oriental (11 casos). La regió del Mediterrani Oriental no va notificar casos al juny.
Els símptomes comuns de mpox inclouen una erupció cutània o lesions a les mucoses que poden durar de dues a quatre setmanes acompanyades de febre, mal de cap, dolors musculars, mal d’esquena, poca energia i ganglis limfàtics inflamats. El virus es pot transmetre a través del contacte físic amb algú malalt, amb materials contaminats o amb animals infectats.
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Rellotge biològic masculí La ciència confirma que l’edat del pare és clau en el desenvolupament del fetus i la salut del nadó
- Sanitat pública Catalunya reforma l’atenció primària perquè en un any es pugui oferir assistència en 48 hores
- Salmonel·losi, la intoxicació estrella de l’estiu: riscos, símptomes i consells pràctics per evitar la infecció
- Les finances del club Radiografia de l'economia del Barça: "Hem passat de l'UCI a planta"
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Segons l’Institut Carles III Espanya registra 265 morts prematures atribuïbles a la calor de l’última setmana, 43 a Catalunya
- Corrupció al PSOE Els socis de Sánchez planten Feijóo i rebutgen negociar una moció de censura