A UN MENOR

Deu anys de presó per a un exprofessor de La Salle per agressió sexual

Las víctimas de la pederastia eclesial exigen ante el Parlament indemnizaciones y que los delitos no prescriban

Las víctimas de la pederastia eclesial exigen ante el Parlament indemnizaciones y que los delitos no prescriban / Marc Asensio Clupes

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Deu anys de presó, sis anys de llibertat vigilada i el pagament d’una indemnització de 40.000 euros a la víctima. Tal com reclamava la fiscalia, l’Audiència de Barcelona ha condemnat l’exprofessor de La Salle Bonanova i entrenador de futbol Víctor Planas Díez per haver agredit sexualment de manera continuada un menor entre el 2010 i el 2012, quan aquest tenia entre 12 i 14 anys. La sentència, que es pot recórrer, declara com a responsables civils subsidiaris el Club Esportiu La Salle Bonanova i els Germans de les Escoles Cristianes La Salle, tot i que, en cas d’insolvencia de l’acusat, haurà de desemborsar els diners la companyia asseguradora. El processat es va acostar a poc a poc a la víctima, que va conèixer perquè jugava a futbol. El docent es va anar guanyant la seva confiança, de tal manera que va mantenir una relació sentimental amb la mare del nen fins a instal·lar-se al domicili familiar.

Llibretes manuscrites

Notícies relacionades

L’ara condemnat va redactar en diverses llibretes manuscrites, avançades per EL PERIÓDICO, el que ell denominava "el turment interior" que patia i la distorsió cognitiva que li fa percebre greus conductes pederastes amb menors com si fossin relacions d’amor sanes. L’exprofessor té una altra causa pendent en un altre jutjat per una altra presumpta agressió sexual a un altre menor ocorreguda anys abans, quan el processat treballava com a docent a l’escola Viaró Global School de Sant Cugat del Vallès i, a més, dirigia el Club Esportiu Bonanova, entitat de La Salle Bonanova.

En el cas pel qual s’ha dictat sentència, va conèixer la víctima el 2006, quan era el coordinador de l’equip de futbol. Des d’un inici, va mostrar interès per ell, cosa que es va traduir en atencions personals, en protecció i en la seva cura personal. També es va aprofitar, va afirmar la fiscalia , que els seus pares acabaven de tramitar la separació i que el menor estava afectat per això.