UNIVERSITATS

Les privades exigiran la prova d’aptitud a magisteri

Una classe del grau d’educació primària en anglès de la UAB.

Una classe del grau d’educació primària en anglès de la UAB. / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de la polèmica pels preocupants mals resultats –més del 40% dels aspirants han suspès aquest curs la Prova d’Aptitud Personal (PAP) per estudiar els graus en Educació Infantil i Educació Primària– i després de saber-se fa algunes setmanes que les universitats privades no realitzarien aquest any la prova –és a dir, obrien les portes a aquest 40% d’aspirants suspesos–, la Conselleria d’Universitats va aconseguir divendres un acord amb els rectors de les quatre universitats privades catalanes per reintroduir les PAP, tot i que no en el moment d’accedir a la facultat, com passava durant els primers anys de l’examen, entre 2017 i 2022, sinó abans de començar segon, segons va avançar ahir la pàgina web d’educació superior a Catalunya UnPortal, i va confirmar la Conselleria d’Universitats a aquest diari. Per la seva part, les universitats públiques i la UOC continuaran demanant a l’alumnat haver superat la prova abans de la matrícula, com fins ara.

Notícies relacionades

L’acord es va segellar en la reunió que la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), organisme format pel Govern i les 12 universitats públiques i privades.

La conselleria, això sí, ha destacat que l’acord del CIC és "transitori", ja que en el marc del Programa de Millora i Innovació de la Formació de Mestres "es continua treballant en noves propostes per a l’accés als graus d’Educació". A partir de l’acord, la Ramon Llull deixarà d’aplicar la PAP que havia dissenyat i que els seus estudiants podien superar al llarg de la carrera. Precisament aquesta universitat va ser la primera que el 2022 va demanar a l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari Català (AQU) i al Consell d’Universitats que els permetessin acceptar estudiants d’Educació que no haguessin superat l’examen, sol·licitud que va ser aprovada. Aquest any s’hi van afegir la UIC i la de Vic.

Temes:

Educació Govern