Endesa destinarà 20 milions contra els incendis als boscos

Endesa destinarà 20 milions contra els incendis als boscos

ENDESA - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

El canvi climàtic i el consegüent augment de temperatures se situa a les portes de l’estiu sense una previsió clara de fortes precipitacions, a diferència de les del juny passat. Aquest escenari ha fet saltar les alarmes a Endesa, la companyia energètica amb la quantitat de línies elèctriques més gran a Catalunya, amb un total de 99.734 km que cobreixen el 95% de la xarxa elèctrica catalana. El 53% (52.628 km) de la infraestructura elèctrica són línies aèries d’Endesa, és a dir, aquelles que estan exposades a zones de boscos i vegetació (20%), cosa que les fa més vulnerables a incendis forestals.

Per garantir la seguretat de la xarxa elèctrica que travessa zones forestals, Endesa destinarà un total de 20 milions d’euros per a la campanya d’aquest estiu, que té per objectiu protegir el medi natural i salvaguardar els boscos de Catalunya. Un pressupost lleugerament superior al dels dos últims anys. A manera d’exemple, el 2023 s’hi van invertir 17,3 milions.

Coordinació

Notícies relacionades

El pla anual el va presentar ahir el responsable de la xarxa d’alta tensió d’Endesa a Catalunya, Francesc López, a Terrassa, cocapital del Vallès Occidental. De fet, a la comarca vallesana Endesa destina 1,2 milions d’euros per protegir els seus boscos, la gran majoria ubicats al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. López va destacar l’"esforç inversor" i va manifestar una preocupació pel context actual: "Aquest any la zona forestal ens preocupa especialment, ja que es troba més seca. És un any d’alt risc d’incendi i ens estem coordinant amb els agents rurals".

Aquesta campanya se centra en la neteja i cura de la massa forestal que envolta la xarxa elèctrica, cosa que se suma a l’ús d’helicòpters, drons i l’R+D per fer termografies i gravacions en alta definició.