SENTÈNCIA JUDICIAL

Morad ingressa a la presó per conducció temerària

La prioritat ara de l’artista i la seva defensa és que pugui sortir al més aviat possible 

El raper va dormir ja ahir a la nit a Brians 2, on complirà una pena de sis mesos de presó per uns fets que van tenir lloc el 2022 a l’Hospitalet.

Morad ingressa a la presó  per conducció temerària

IGNASI FORTUNY

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El raper Morad va ingressar ahir a presó per un delicte de conducció temerària. L’artista complirà una condemna de sis mesos al centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovieres, per uns fets que van tenir lloc el 2022 i que fins ara no havien transcendit. Morad, estrella rutilant de l’Hospitalet de Llobregat, no va atendre en un primer moment l’alto policial quan circulava pel seu municipi. Els agents van al·legar que havia posat en risc la seguretat de les persones i els vehicles.

Així, el popular raper català, fenomen incòmode i incomparable de la música urbana, ha entrat a presó malgrat que va pactar amb l’acusació una sentència de conformitat de mig any de privació de llibertat. No obstant, el fiscal es va oposar a la suspensió de l’execució de la pena, tal com va reclamar la seva defensa, representada pel lletrat Fernando Martínez Iglesias.

El jutge va obrir un tràmit perquè l’advocat de Morad presentés els recursos corresponents, però l’Audiència de Barcelona, després de valorar-los, els va tombar. Fa uns dies al raper se li va notificar que havia de comparèixer ahir als jutjats per firmar un requeriment confirmant la no-suspensió de la condemna. Tot i que és potestat del tribunal, habitualment els jutges suspenen l’entrada a la presó quan la pena és inferior als dos anys de presó.

"De tot n’aprendré"

A partir d’aquest moment, a Morad se li obria un període de cinc dies perquè comparegués voluntàriament a la presó, fet que va tenir lloc ahir cap a les 19 hores. La prioritat ara per a l’artista i la seva defensa és que pugui sortir com més aviat millor, complint una part de la condemna, per atendre els pròxims concerts. El primer a la seva agenda és dissabte 22 de juny a Granada, al Latina Festival.

El febrer passat Morad va acceptar una pena de dos anys de presó per un enfrontament multitudinari amb la policia a l’Hospitalet durant la gravació d’un videoclip l’agost del 2021.

La Fiscalia l’assenyalava com a "instigador" dels fets, que van acabar amb llançaments de pedres contra agents de la Guàrdia Urbana que, arran de les queixes dels veïns pel soroll, es van personar a la zona dels Blocs de la Florida, barri del cantant, per aturar la gravació, que s’estava portant a terme sense permisos.

Notícies relacionades

En aquest cas la defensa va aconseguir la suspensió de pena, no com ha passat ara amb uns fets posteriors, del 2022. El cantant no ha tingut més delictes penals des d’aquell any. Però Morad encara té oberts processos del passat semblants als fets anteriors, és a dir, per topades amb la policia a l’Hospitalet. Per un d’aquests, a través d’una mesura cautelar, es troba desterrat dels Blocs de la Florida.

¿Li preocupa com puguin acabar els processos judicials que té oberts?, li va preguntar aquest diari al gener . "Em passi el que em passi... De tot n’aprendré. I si tinc fills els explicaré com no cometre els errors que he comès. I ja està. Sento que ha sigut un abús. Els ensenyaré als nens que no s’ha de fer cas al sistema, que has de complir les lleis, complir les teves obligacions, però mai facis cas al sistema en el sentit de ser com vulguin que siguis".