Declaracions exclusives

Dani Alves: "El meu partit està als jutjats"

«Allà on vaig, sobrevisc. Jo m’adapto a tot», va assegurar ahir el brasiler 

L’exfutbolista explica a EL PERIÓDICO que es va adaptar al seu pas per la presó, on ha complert 14 mesos dels 4 anys i mig a què va ser condemnat per violar una jove a la discoteca Sutton.

Dani Alves: "El meu partit  està als jutjats"

Ferran IMEDIO

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Samarreta blanca de màniga curta, pantalons de xandall ample i uns quilos menys. Assegut en una de les taules del restaurant Mr. Porter, Dani Alves feia forat ahir al migdia per a diversos plats de la carta d’aquest rostidor fashion que està situat als baixos de l’Hotel Sir Víctor.

Ho feia en companyia del seu íntim amic Bruno Brasil després de presentar-se poc després del migdia, acompanyat per la seva advocada, Inés Guardiola, a la secretaria de la secció 21 de l’Audiència de Barcelona, al Palau de Justícia, una de les obligacions que li va imposar el jutge per mantenir la seva llibertat condicional per la violació d’una jove als lavabos d’un reservat de la discoteca Sutton.

"És el que em toca. Cada divendres anar al jutjat i ja està. Tampoc tinc gaire més a fer", va explicar a aquest diari l’exjugador del Barça mentre prenia el cafè. Abans i després de la trobada amb EL PERIÓDICO, el brasiler va estar consultant el mòbil constantment i xerrant a estones amb el seu company de taula.

I per descomptat, arrambant amb el que havien demanat: porro rostit, pebrots picants, ossobuco de be rostit a foc lent, 100 grams de carn de wagyu molt feta, polenta trufada de blat de moro per acompanyar les carns i sorbet thai a base de coco, mango i ratlladura de llima. També va fer fotos al vi que va beure, un pinot noir.

Exclusiva d’un milió d’euros

Alves, de 40 anys, que ha rebutjat atendre la premsa des del seu empresonament, es va mostrar afable tot i no voler comentar res sobre el seu cas "perquè està encara judicialitzat". Malgrat això, ha concedit una exclusiva a una popular publicació del seu país a canvi del milió d’euros amb què ha pagat la fiança, segons la periodista Marisa Martín Blázquez, col·laboradora del programa Fiesta (Telecinco).

Per excusar-se, fins i tot va fer un símil amb el futbol per descriure el seu actual moment: "El partit que he de jugar està als jutjats". Però no té "ni idea" de quant pot durar aquest partit fins que es resolguin tots els recursos presentats per les dues parts. L’exfutbolista va ser condemnat a quatre anys i mig de presó, dels quals ha passat un any i dos mesos tancat. Va sortir de Can Brians 2 el 25 de març passat.

Sí que va comentar com ha sigut el temps que ha passat a la presó. Segons les seves paraules, no sembla haver sigut molt dur. "Allà on vaig, sobrevisc. M’adapto a tot perquè per a mi no és el lloc el que fa la persona, sinó la persona la que es fa al lloc", va remarcar amb un somriure, sense voler entrar en més detalls de la seva vida entre reixes. Ara, afirma, es troba "tranquil, bé".

Gurmet com no n’hi ha (un dels seus restaurants favorits a Barcelona és Gresca i La Taverna del Clínic), Alves s’emportava Neymar a provar les millors taules de la ciutat ("Sempre li deia que deixés de menjar pa abans de començar els àpats perquè no s’omplís i esperés la part bona"), va ajudar el seu xef personal, Joâo Alcântara, a muntar el desaparegut Fogo i sempre va estar a l’última de les millors obertures.

Notícies relacionades

Abans de la violació a la discoteca Sutton, era també habitual de Mr. Porter. Aquell dia, havia dinat a La Taverna del Clínic i havia sopat a Mr. Porter, local habitual entre l’entorn blaugrana ja que també hi han passat Xavi i Gundogan, entre d’altres.

De fet, Alves es va interessar ahir pel pròxim restaurant que visitarà aquest periodista: Erre Barcelona, a l’Hotel Torre Melina Gran Meliá (l’antic Joan Carles I). "Vaja, a prop de casa meva...", va mussitar, potser planejant una visita imminent donada la proximitat al seu domicili, a Esplugues de Llobregat. Després de xerrar amb aquest diari, va escurar el cafè, va treure el mòbil amb funda verda per pagar els 223 euros del compte, es va col·locar la gorra i la jaqueta negra que lluia a l’arribar al jutjat (potser per passar més desapercebut després de les esbroncades que va rebre en la primera compareixença) i es va dirigir cap a a casa seva. Fins divendres vinent... si compleix la paraula donada.