ESTUDI

57 empreses són responsables del 80% de les emissions mundials de Co2

57 empreses són responsables del 80% de les emissions mundials de Co2

Observatorio de la Sostenibilidad

1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

El 80% de les emissions de diòxid de carboni produïdes des de la firma de l’Acord de París –el pacte més important fins ara per lluitar contra la crisi climàtica– provenen de l’activitat de tan sols 57 empreses. Segons apunta l’últim informe de Carbon Majors, la major part de les emissions d’aquest gas que està provocant un augment de les temperatures i alterant el clima terrestre correspon a "un petit grup de companyies" vinculades a la indústria del petroli, el gas, el carbó i el ciment.

Els registres mostren que en els últims set anys, després de la firma del pacte de la cimera del clima de París, la humanitat ha emès 251 gigatones de diòxid de carboni a l’atmosfera. Durant aquest període, la majoria de les empreses de combustibles fòssils han augmentat la seva producció respecte als anys anteriors.

"Aquestes dades mostren exactament qui és responsable de la calor letal, el clima extrem i la contaminació de l’aire que amenaça vides i causa estralls al nostre planeta", destaca Tzeporah Berman, directora del programa internacional de Stand.earth i presidenta del Tractat de No-proliferació de Combustibles Fòssils.

Notícies relacionades

L’informe assenyala cinc empreses privades i cinc de públiques com les més contaminants de la història. D’una banda, els registres apunten a les firmes privades Chevron, ExxonMobil, BP, Shell i ConocoPhillips com les responsables de l’11,1% de les emissions històriques de diòxid de carboni atribuïble a la indústria dels combustibles fòssils i del ciment.

De l’altra, també apunten al fet que les empreses estatals Saudi Aramco, Gazprom, la companyia nacional de petroli de l’Iran, Coal India i Pemex són responsables del 10,9% de les emissions històriques de diòxid de carboni.

Temes:

Calor Gazprom