Indemnitzat un pacient després d’una cirurgia d’hèrnia discal

Un malalt i el seu acompanyant, als passadissos de l’Institut Guttmann.

Un malalt i el seu acompanyant, als passadissos de l’Institut Guttmann. / ricard cugat

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha indemnitzat amb 230.000 euros un pacient per les seqüeles irreversibles que pateix després d’una "assistència sanitària defectuosa" en un hospital de la província de Barcelona, segons el comunicat emès ahir per l’associació El Defensor del Paciente. L’home, de 46 anys, es va sotmetre a una cirurgia per una hèrnia discal i va acabar amb incontinència urinària i sense control dels esfínters. A més, també necessita un bastó per caminar i va desenvolupar un trastorn depressiu.

El Defensor del Paciente, que ha aportat els seus serveis jurídics en el cas, va interposar una demanda contra la companyia d’assegurances de l’ICS i finalment les dues parts han arribat a un acord perquè el pacient sigui indemnitzat.

L’entitat explica que Zurich, la companyia asseguradora de l’ICS, va arribar a un acord amb aquest pacient, les inicials del qual són I.C.E., que pateix "una pèrdua de sensibilitat, incontinència urinària i una absència de contracció de l’esfínter anal" després d’una cirurgia d’una hèrnia discal en un hospital de l’ICS de la província de Barcelona. El comunicat no explicita de quin centre es tracta. A la província de Barcelona hi ha quatre hospitals de l’ICS: Vall d’Hebron (a Barcelona ciutat), Bellvitge (a l’Hospitalet), Can Ruti (a Badalona) i el de Viladecans.

Notícies relacionades

No pot treballar

Com explica Matilde Barrabés, la seva advocada, el pacient té "incapacitat permanent" i no pot tornar a treballar. També té problemes d’erecció. Ara ja no necessita portar bolquer i ja no té incontinència urinària gràcies a la rehabilitació d’un any i mig que va fer a l’Institut Guttmann, però per orinar necessita una sonda. "Psicològicament va desenvolupar una depressió i va estar en tractament psiquiàtric". L’escrit de la demanda denuncia una "falta de perícia dels facultatius" durant la realització de la cirurgia".