Alves sabrà avui si segueix a la presó o si queda en llibertat

Dues setmanes després del judici per presumpta agressió sexual, el tribunal cita l’exjugador del Barça a les 10.00 h per donar a conèixer la sentència.

Alves sabrà avui si segueix a la presó o si queda en llibertat

J. G. ALBALAT Germán gonzález

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

El 8 de febrer, el judici contra el futbolista Dani Alves per presumptament haver agredit sexualment una dona va quedar vist per a sentència. Dues setmanes més tard, el tribunal de l’Audiència de Barcelona que el va jutjar ha citat el jugador amb els representants legals de les parts, acusació particular i defensa, i també la fiscalia, per comunicar la seva decisió. El brasiler està citat a les 10 del matí. Sortirà de la presó i serà conduït pels Mossos d’Esquadra davant el tribunal per saber si seguirà a la presó o si queda en llibertat. L’última vegada que va deixar Brians 2 va ser durant el judici, en el qual es va veure Alves molt més prim i bastant desmillorat.

Notícies relacionades

La sentència arriba abans del que s’esperava, malgrat que es tracta d’una causa amb pres, que sempre tenen prioritat davant l’administració de justícia. La sentència no serà l’últim capítol, ja que les parts poden recórrer a instàncies superiors. Sigui condemna o absolució, alguna de les parts presentarà recurs primer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que emetrà la seva sentència en uns mesos. Malgrat això, podran apel·lar de nou davant el Tribunal Suprem, la decisió del qual –que podria arribar abans de final d’aquest any sempre que les parts recorrin– serà ferma.

La fiscalia ha sol·licitat nou anys de presó, una indemnització per a la víctima de 150.000 euros i 10 anys de llibertat vigilada per a Dani Alves per un delicte d’agressió sexual. L’acusació particular, exercida per l’advocada Ester García en nom de la víctima, eleva la petició de pena de presó fins als 12 anys, la màxima prevista per a aquests casos. L’advocada d’Alves manté que s’ha d’absoldre el futbolista, ja que les relacions van ser consentides, tal com el brasiler va declarar en el judici. Malgrat això, va plantejar com a alternativa a l’absolució una pena subsidiària d’un any de presó per un delicte d’agressió sexual.

Temes:

Dani Alves