La Fundació La Caixa destina un milió d’euros a recolzar 28 projectes d’ONGD espanyoles

S’han seleccionat les propostes d’entitats de 10 comunitats autònomes que actuaran en 18 països de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina

zentauroepp40308683 la fundaci  la caixa destina 2 5 milions d euros a l ajuda a170927134713

zentauroepp40308683 la fundaci la caixa destina 2 5 milions d euros a l ajuda a170927134713

1
Es llegeix en minuts

La tercera convocatòria de Cooperació Internacional de la Fundació La Caixa ha seleccionat 28 projectes d’ONGD espanyoles portats a terme en 18 països en vies de desenvolupament als quals destinarà 1.046.958 euros. S’impulsaran projectes en països de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina que tindran un abast de més de 56.000 persones beneficiades.

Els estats en els quals més projectes es duran a terme són Guatemala (5) i la República Dominicana (3). A més, s’hi sumaran diferents iniciatives desenvolupades a Madagascar, el Nepal, Burkina Faso, la Costa d’Ivori, Nicaragua, Bolívia, Etiòpia, el Líban, Haití, Moçambic, Malawi, el Marroc, El Salvador, l’Equador, el Senegal i Mali. Per la seva banda, les entitats espanyoles que lideren aquests projectes estan ubicades en 10 comunitats autònomes, de les quals la Comunitat de Madrid (9) és la que concentra més quantitat de projectes, seguida de Catalunya (6), Andalusia (3), la Comunitat Foral de Navarra (3) i el País Valencià (2).

Línies d’actuació

Els projectes seleccionats tenen objectius com la millora de les condicions d’accés a l’aigua potable i a l’energia sostenible; la promoció de la salut maternoinfantil; els projectes educatius dirigits a joves i dones en risc d’exclusió social; la promoció de la innovació social i l’ocupació; l’empoderament de col·lectius vulnerables i la defensa del dret a la salut mental, entre d’altres. Les iniciatives avalades s’integren en un dels següents àmbits d’actuació:

Desenvolupament socioeconòmic. Suport a iniciatives de desenvolupament local, foment de les capacitats productives per a la creació d’ocupació i l’emprenedoria i foment de l’economia social.

Millora de la salut. Serveis bàsics, atenció primària i accés als serveis de salut reproductiva i maternoinfantil; lluita contra la pneumònia, la malària, la covid-19, les malalties transmeses per l’aigua i altres malalties transmissibles; aigua i sanejament, i formació de personal sanitari.

Notícies relacionades

Promoció de l’educació i la formació. Educació de qualitat per a primària i secundària, foment de les competències tècniques i professionals de joves i persones amb diversitat funcional, beques en tots els nivells de formació, educació no formal i alfabetització.

Amb la convocatòria de Cooperació Internacional, la Fundació La Caixa reafirma el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides (ONU).