Enginyers de la NASA avisen que encara som "molt lluny de trepitjar Mart"

Enginyers de la NASA avisen que encara som "molt lluny de trepitjar Mart"

Créditos: NASA/Johns Hopkins APL/Steve Gribben.

1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

"S’estan fent molts progressos, però encara som molt lluny de poder trepitjar Mart", afirma Andrés Martínez, responsable del programa de Satèl·lits i Sistemes Avançats de l’agència NASA, durant l’Small Satellites & Services International Forum (SSSIF), que se celebra aquesta setmana a Màlaga.

L’enginyer es mostra esperançat amb les futures missions a la Lluna i a Mart, però parla amb escepticisme sobre aquests objectius. "És un viatge de molta durada, amb una tripulació petita, sense poder fer marxa enrere i, si sorgeix qualsevol problema, es tardaria 20 minuts per comunicar-se amb la Terra", adverteix aquest especialista, amb més de tres dècades de trajectòria en el sector espacial.

Les grans agències espacials ja han compartit el seu full de ruta per arribar a Mart. "Aquest desafiament requereix la col·laboració d’institucions científiques i empreses d’arreu del món", puntualitza l’enginyer, que recorda que Espanya col·labora en el programa Artemis per portar per primera vegada una dona i una persona de color a la Lluna.

Notícies relacionades

Més enllà dels desafiaments tècnics d’aquestes missions, en el camí per tornar a la Lluna i després saltar a Mart, "la pregunta no és com ho aconseguim, sinó per què ho volem fer", comenta l’enginyer malagueny Carlos García-Galán, un dels responsables del programa Orion de la NASA. Sobre aquesta qüestió, l’especialista recorda que aquestes missions d’exploració espacial són clau per entendre els mons que ens envolten i, al seu torn, per entendre millor el nostre.

Un altre dels aspectes que, segons García-Galán, haurien d’impulsar aquestes missions és "la seva capacitat per inspirar les noves generacions". "Verure d’aquí uns anys la primera dona trepitjant la Lluna despertarà vocacions entre nens i nenes, i provocarà una onada de noves idees i projectes per continuar explorant el cosmos", pronostica l’enginyer.

Temes:

NASA Mart