CENTRE PIONER

Sant Pau implanta el marcapassos més petit del món

Tres pacients de lHospital Clínic porten el marcapassos més petit del món

Tres pacients de lHospital Clínic porten el marcapassos més petit del món

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Sant Pau de Barcelona és el primer centre sanitari d’Europa que tracta els seus pacients amb la nova generació de marcapassos més petita del món, que tenen una longevitat mitjana d’entre 16 i 17 anys, cosa que suposa un 40% més de temps que el marcapassos anterior.

Segons va informar ahir l’Hospital de Sant Pau en un comunicat, el marcapassos és la manera més habitual de tractar les irregularitats en la freqüència cardíaca i el bloqueig auriculoventricular (un tipus d’arrítmia cardíaca en la qual els impulsos elèctrics del cor no es transmeten eficaçment).

Notícies relacionades

El doctor Xavier Viñolas, director del Servei de Cardiologia de l’hospital barceloní, explica que "la implantació d’aquesta nova generació de marcapassos sense cable és una evolució que suposa una revolució".

"D’una banda, els nous marcapassos eliminen dràsticament moltes complicacions i, de l’altra, tenen una durada superior als 15 anys i això permet la seva implantació definitiva, de manera que molts pacients només hauran de portar un únic marcapassos al llarg de la seva vida", afegeix.