possibles errors

Brussel·les investiga TikTok sobre protecció de menors

tik-tok

tik-tok

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

TikTok torna a estar en el punt de mira dels reguladors. Ahir, la Comissió Europea va obrir una investigació per determinar si la plataforma de vídeos xinesa propietat de ByteDance compleix o no les seves obligacions per protegir els menors.

Notícies relacionades

El procediment formal iniciat des de Brussel·les busca determinar possibles infraccions de la Llei de Serveis Digitals (DSA), la nova normativa que regula les plataformes digitals, en vigor des de dissabte. Aquesta mesura exigeix a grans companyies com Google, Amazon, Meta, Apple o Microsoft ser més transparents, mitigar els riscos dels seus productes, obrir l’accés acadèmic a les seves dades i garantir la privacitat dels usuaris, especialment dels més petits.

"La protecció dels menors és una de les principals prioritats de la DSA", va assenyalar Thierry Breton, comissari europeu de Mercat Interior. La investigació es focalitzarà en com els algoritmes de TikTok poden afectar el benestar físic i mental dels usuaris, en les mesures de verificació d’edat, en la configuració de privacitat i en quin tipus de publicitat reben els menors.