Reparar les fuites d’aigua a Badalona i Santa Coloma valdrà 36 milions

ACN

1
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

Fins al mes d’agost del 2026. Si es posa el comptador a zero a partir d’avui, queden dos anys i vuit mesos per al desdoblament de canonada que permetrà reparar d’una vegada el problema de fuites d’aigua al Barcelonès Nord. S’estima que, des de fa més de 15 anys, en aquest conducte es perden uns 255.000 litres d’aigua potable al dia, concentrats en el municipi de Santa Coloma de Gramenet (en la fuga de les Oliveres, 75.000 litres diaris) i a Badalona (la de Canyet, 180.000 litres diaris).

L’Ens de Proveïment d’Agua Ter-Llobregat (ATL) va anunciar la construcció d’una altra via paral·lela al riu Besòs per evitar així aquesta perduda d’aigua. Les obres tenen un pressupost de 36 milions d’euros que assumirà l’ens de proveïment. Així ho va anunciar el director d’ATL, David Vila, ahir, davant els mitjans i en presència de representants municipals de Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Badalona.

Actuacions al setembre

Notícies relacionades

En la trobada, celebrada a Cardedeu –concretament a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP)–, Vila va explicar als representants municipals les especificacions tècniques del projecte i va anunciar que a finals d’aquest mes de febrer s’obrirà un concurs públic per licitar les obres per finalitzar la construcció del quart dels trams, l’últim que queda per fer-se, ja que els altres tres es van construir entre el 2003 i el 2009. La construcció d’aquesta via començarà l’1 de setembre del 2024 i l’execució d’obres tindrà una durada de 24 mesos.

El gruix de les obres es basarà a desdoblar els 6,2 quilòmetres de canonada, que suposarà generar una altra canonada paral·lela al riu Besòs per la zona nord de Santa Coloma de Gramenet i Montcada, que al seu torn garantirà el subministrament a tres milions d’habitants mentre es talla el servei d’aigua en l’anterior durant diversos dies.