INFECCIONS

Dos morts pel virus de la grip porcina al nord d’Itàlia

Dos morts  pel virus  de la grip porcina al nord d’Itàlia

ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Les autoritats sanitàries de Vicenza, al nord d’Itàlia, han instat la població local a vacunar-se contra la grip després de la mort, en un curt període de temps, de dos homes adults contagiats pel virus H1N1, més conegut com el de la grip porcina. A banda, cinc persones més, també infectades pel mateix virus, es troben actualment en cures intensives –una es troba en estat greu–, a causa d’una sèrie de complicacions, com ara la pneumònia intersticial.

Notícies relacionades

El primer mort és un home de 55 anys, que va morir diumenge passat, mentre que el segon, de 47 anys i que no tenia malalties preexistents, estava en una situació delicada des de fa dies i va morir ahir. Les autoritats sanitàries del Vèneto, regió a què pertany Vicenza, han atribuït les morts al virus H1N1 pdm09, un virus gripal que circula per Itàlia i altres països des del 2009. Dels cinc ingressats a les ucis, dos es troben a l’hospital de Lanusei, a l’illa de Sardenya, segons va informar la RAI.

Les autoritats sanitàries han atribuït aquesta situació a "la desastrosa campanya de vacunació" d’aquest any a Itàlia, com va declarar Matteo Bassetti, director del departament de Malalties Contagioses de l’Hospital San Martino de Gènova. "Lamentablement, hi ha hagut pocs vacunats aquest any", va remarcar. "L’única manera de vèncer aquesta infecció viral és vacunar-se", va coincidir Vinicio Danzi, cap de Cures Intensives a Vicenza, a Il Corriere della Sera. Les autoritats sanitàries intenten tranquil·litzar la població recordant que, en el 95% dels casos, l’H1N1 no és letal, com ha dit Massimo Andreoni, director científic de la Societat Italiana de Malalties Infeccioses i Tropicals. "És un virus que afecta els més vulnerables, els avis i els immunodeprimits, i que només en poques ocasions pot ser letal per a joves i persones sanes".

Temes:

Grip Itàlia