A Tarragona

13 empreses expedientades per contaminar amb pèl·lets

13 empreses expedientades per contaminar amb pèl·lets

Jaume Sellart / Efe

1
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

La Generalitat ha ampliat el nombre d’empreses expedientades per contaminar amb pèl·lets rieres de l’àrea de Tarragona i la platja de la Pineda, a Vila-seca. En les últimes hores es va donar a conèixer que el Departament d’Acció Climàtica investigava vuit empreses per abocaments de grans quantitats de boletes de plàstic com les que estan omplint les costes gallegues. Ara bé, actualment ja són tretze les empreses expedientades. I no es descarta, al contrari, és molt probable, que en les pròximes hores en siguin més.

Fins ara, les companyies investigades eren les denunciades per l’entitat Surfrider: Basell Poliolefinas, SK Primacor, Transformadora de Etileno, Katoen Natie, Schmidt Ibérica, Ravago Plásticos, Repsol Química i Dow Chemical Ibérica. A aquestes vuit, s’hi afegeixen cinc noves empreses que a data d’avui no s’havien fet encara públiques. En aquests últims cinc casos, ha sigut l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que ha obert l’expedient sancionador, per abocaments contaminants en rieres o platges, segons informen fonts de la conselleria.

Notícies relacionades

L’expedient està en fase d’ampliació a més empreses, tot i que de moment, les vuit primeres ja han presentat al·legacions a les sancions rebudes. Acció Climàtica, en els pròxims dies, començarà a avaluar aquests escrits, mentre prossegueix amb l’ampliació de l’expedient. Està previst que la conselleria continuï recollint informació, demanant dades als ajuntaments afectats, per poder corroborar la gravetat de l’assumpte, que fa anys que entitats com Good Karma denuncien.

Aquests microplàstics en forma de boletes han arribat a platges com la de la Pineda, una de les més contaminades d’Espanya per aquesta raó, a través d’empreses que treballen amb plàstic.

Temes:

Repsol Química