La transformació digital arriba a les entitats socials de la mà de FICE Spain

La digitalització permet a les associacions arribar a un públic més ampli i, alhora, guanyar eficiència operativa per poder dedicar el seu temps a centrar-se en les persones

La transformació digital arriba a les entitats socials de la mà de FICE Spain

.

2
Es llegeix en minuts

La digitalització s’ha convertit en un element transformador en tots els aspectes de la societat i el tercer sector, les entitats amb finalitats socials, no podien ser una excepció. L’adopció de solucions digitals en el tercer sector no només representa una evolució tecnològica, sinó també un canvi de paradigma en la forma en la que les entitats socials aborden els seus objectius i desafiaments, potenciant el seu impacte positiu en la comunitat.  

En aquest sentit, la Federació Internacional de Comunitats Educatives (FICE Spain) ha impulsat TIC Impulsa 3, una potent plataforma de gestió de les entitats del tercer sector, eficient i molt versàtil, que simplifica els processos i permet que les entitats puguin centrarse en l’atenció a les persones. En aquest cas, les entitats beneficiàries han pogut millorar els seus processos de treball i la seva atenció a la població beneficiària, que inclou centres residencials, centres d’acollida, serveis comunitaris d’atenció a la família i a la infància, entre d’altres.  



Els impulsors del projecte defensen que la transformació digital al tercer sector ha de ser abordada de manera holística i amb una perspectiva global, i no té perquè anar lligada a innovacions disruptives o al desenvolupament costós de noves tecnologies, sinó que l’aproximació i el focus ha de situar-se en la qualitat assistencial cap a les persones destinatàries, en l’optimització de recursos i en la capacitat d’adaptació als canvis de la societat. 

Darrere d’aquest projecte es troben entitats socials de diferents punts d’Espanya. Concretament, Fundació Resilis, amb seu a Girona; FAIM (Fundación para la Atención Integral al Menor), a Saragossa; Asociación Te Acompañamos, a Las Palmas de Gran Canaria; i Asociación Vasija, a Guadalajara. Aquestes entitats del tercer sector han desenvolupat aquest projecte durant tot l’any 2023, gràcies a la convocatòria que es va posar en marxa a través del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb els fons NextGenerationEU. 

MÉS ABAST I MAJOR EFICIÈNCIA

Amb la millora de la digitalització i la renovació dels seus equips, aquestes associacions -i les que es puguin acollir en un futur- han millorat la seva capacitat d’arribar a un públic més ampli i divers, incrementant la seva presència en línia i donant un ús estratègic a les plataformes digitals. Així mateix, han guanyat en eficiència operativa, amb l’automatització de tasques rutinàries que permet guanyar temps per dedicar-se al seu principal objectiu: les persones. A més, la gestió de dades millorada facilita la presa de decisions informades, permetent a les organitzacions adaptar-se ràpidament a les canviants necessitats de la comunitat.

 En aquest sentit, des de la Fundació Resilis, el seu responsable de sistemes, Toni Vidal, assegura que “amb la renovació dels equips podrem utilitzar sistemes operatius actualitzats i amb la suficient seguretat. I, sobretot, propiciarem que els educadors es dediquin a les persones a les que atenen, en comptes de dedicar temps i esforços a la informàtica i a tràmits burocràtics”.

Fondos NextGenerationEU. /

.

Més informació aquí

Temes:

TIC Girona Focus