Tenia una malaltia genètica

Mor la nadó Indi, centre d’una disputa legal a Anglaterra, després de ser desconnectada

Mor la nadó Indi, centre d’una disputa legal a Anglaterra, després de ser desconnectada

GREGORY FAMILY PHOTO / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

La nadó Indi Gregory, que estava en estat crític i va ser centre d’una batalla legal a Anglaterra, ha mort aquest dilluns en un centre mèdic, després que els metges li retiressin els aparells que la mantenien amb vida, va informar el pare, Dean Gregory.

La nadó de vuit mesos, a qui el Govern d’Itàlia havia concedit la nacionalitat d’aquest país, estava afectada per una malaltia genètica mitocondrial, però els pares demanaven que els especialistes continuessin atenent-la en un centre mèdic.

El pare va informar que la petita va morir a les 2.45 de la matinada hora espanyola i que la seva mare, Claire Staniforth, «la va tenir en braços fins al seu últim alè».

Gregory i Staniforth, tots dos de 30 anys, de la localitat d’Ilkeston, Derbyshire, que compten amb el suport de la campanya Christian Concern, van perdre la seva batalla legal davant el Tribunal Superior i després davant el Tribunal d’Apel·lacions de Londres.

Un portaveu de l’organització cristiana va dir que els especialistes havien retirat diumenge els aparells.

La nadó era atesa a l’Hospital de la Reina de Nottingham, al nord anglès, però després traslladada a un centre per a malalts terminals.

Notícies relacionades

Els pares no van aconseguir persuadir els jutges perquè revoquessin la decisió de retirar el tractament, i també va fracassar l’intent de la parella de traslladar Indi a un hospital de Roma.

Els tribunals van considerar que portar-la a Itàlia no seria el millor per a la nena.