Educació a Catalunya

La Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) ha atès 332 alumnes aquest curs

Des de la posada en marxa del servei el 2021 han atès 3.039 nens i adolescents

Un 18% d’aquests casos s’han denunciat als Mossos i un 20% també és derivat a la DGAIA

Educació crida les escoles a aplicar els protocols contra la violència «al primer indici»

La Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) ha atès 332 alumnes aquest curs

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Us demanem que no en deixeu passar ni una», ha dit la consellera d’Educació Anna Simó a l’alumnat de l’institut Apel·les Mestres de l’Hospitalet de Llobregat en l’acte de presentació de la campanya dirigida a nens i adolescents per donar a conèixer la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV); unitat que ha atès 332 alumnes aquest curs, és a dir, en menys de dos mesos. La majoria, casos de ‘bullying’, seguits de maltractament infantil i adolescent.

Des de la posada en marxa del servei el 2021, l’equip de l’USAV ha atès un total de 3.039 casos, un 18% dels casos s’han denunciat als Mossos i un 20% també s’ha derivat a la DGAIA. I malgrat que cada curs s’ha doblat la xifra de casos atesos respecte a l’anterior, encara són moltíssims els joves que desconeixen l’existència del servei i encara més com funciona (de manera anònima, per un xat en la UsApps).

Notícies relacionades

Per arribar a aquests alumnes, la campanya presentada aquest dilluns repartirà 3.500 cartells als centres educatius i compta amb la complicitat d’‘influencers’ com Nadine Romero –la ‘tiktoker’ presentadora de l’acte, qui ha explicat que ella mateixa va patir ‘bullying’–, Laura Grau, David Itsme, Berta Aroca o Joan Liaño d’‘Eufòria’.

«No hi ha micromasclismes», ha assenyalat la consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge, en la mateixa línia que la consellera Simó, també present a l’acte «com a mostra de la determinació del Govern».