Tres detinguts

Vídeo | Cau a Barcelona una xarxa que elaborava pols de mico, deu vegades més potent que la cocaïna

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut tres persones en una operació conjunt amb l’Agència Tributària en la qual han desmantellat a Tagamanent (Barcelona) un laboratori per fabricar substàncies psicoactives com pols de mico, deu vegades més potent que la cocaïna, i enviar-les a Amèrica del Nord, Oceania i Europa.

Segons ha informat la Policia, els detinguts, d’una mateixa família, elaboraven al laboratori la droga coneguda com a pols de mico, un psicoestimulant deu vegades més potent que la cocaïna, el cannabinoide sintètic ADB-BUTINACA i la cantinona sintètica a-PiHP, que enviaven als països de destí mitjançant serveis de paqueteria.

Entre els decomissos dels enviaments per paqueteria i en el registre del domicili dels detinguts, on tenien el laboratori, s’han intervingut materials per a l’elaboració de més de 7,5 milions de dosis de substàncies. De fet, segons la Policia, la quantitat de substàncies intervingudes és tan elevada que encara avui se n’estan analitzant algunes.

Col·laboració internacional

L’operació, que ha comptat amb la col·laboració de les agències nord-americanes DEA i CBP, va arrencar el març passat després de descobrir que des d’algun punt de Barcelona s’enviaven paquets d’aquestes drogues, denominades NSP, tant als Estats Units com a Oceania i a diversos països europeus.

En el marc de la investigació, els agents van descobrir que els detinguts tenien un laboratori clandestí en una casa de Tagamanent, que els propiciava un emplaçament discret i allunyat i que, darrere de l’enviament d’aquestes substàncies a través d’empreses de paqueteria, hi havia dues persones de nacionalitat hongaresa residents a Barcelona.

Intervinguts 700 enviaments

A finals de juliol, la Policia va detectar que el principal investigat es dirigia a una oficina de paqueteria per enviar una remesa de caixes plenes de NSP, amb destí a Grècia, EUA, Irlanda i Itàlia, que va ser interceptada, per la qual cosa l’home va ser detingut. Posteriorment, es va registrar el seu domicili, on van localitzar el seu fill i una dona de nacionalitat colombiana, que també van ser detinguts.

Notícies relacionades

A l’interior del domicili es va localitzar el laboratori clandestí, un magatzem on tenien el material classificat com si es tractés del taulell d’un supermercat, 35.000 euros en efectiu, monedes virtuals valorades en 52.635 euros i diversos lingots d’or.

Segons la Policia, tan sols entre el gener i l’abril del 2020, i amb dades d’una única empresa logística de les que utilitzaven per enviar paquets a l’estranger, es van intervenir 704 enviaments amb substàncies estupefaents dirigides a Àsia, els EUA i Europa.