Un periodista evita el suïcidi d’una noia a la Ronda del Litoral: «Estic en xoc»

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Estic en estat de xoc», ha escrit el periodista Albert Elfa a la xarxa social X –antiga Twitter– després d’evitar que una noia de 18 anys acabés amb la seva vidades del pont que creua la Ronda del Litoral situat al costat del McDonald’s del parc de la Nova Icària, a Barcelona.

Notícies relacionades

«He vist algú a la part exterior del pont, passada la barana. M’hi he acostat i he vist que era una noia, d’uns 18 anys, que estava plorant i semblava disposada a saltar», ha relatat el periodista, que en aquells moments tornava de la platja en direcció a la Vila Olímpica. Amb tranquil·litat i cautela, Elfa explica que ha començat a parlar amb ella. «Li he dit que la seva vida era el més important, que qualsevol cosa es pot parlar i pot ser que se solucioni, que és molt jove, que té moltes coses boniques per descobrir... Ella em deia: ‘Let me alone’».

Finalment, l’episodi ha fet un tomb. «M’ha fet cas i, després d’uns minuts, ha tornat al pont –escriu Elfa–, veterà periodista que ha treballat a TV-3 durant més de tres dècades. Amb una mirada trista però amable, m’ha dit ‘OK’». Elfa explica que havia trucat al telèfon d’emergències –112– i que al cap d’un minut hi han arribat dues policies de paisà que han assumit el cas.