Pendents de les pluges

Les reserves dels embassaments baixen fins al 22%, la pitjor dada de l’actual sequera

Les reserves dels embassaments baixen fins al 22%, la pitjor dada de l’actual sequera

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’avís de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es va repetint des de fa mesos. Si les reserves d’embassaments i aqüífers no es recuperen, el sistema Ter-Llobregat, és a dir, l’àrea de Barcelona i Girona, entrarà en emergència d’aquí a un mes i un parell de setmanes. I ara mateix, aquesta esperada recuperació no arriba. Al contrari, la situació es complica i els embassaments de les conques internes ja estan per sota del 23%, al 22,73%.

Notícies relacionades

Segons l’actual pla de sequera, en general, es calcula que es declara l’emergència quan les reserves se situen per sota del 16%. Al ritme actual de descens, i sense pluges, això passaria el novembre. No obstant, cal tenir en compte que el Govern pot decidir decretar l’emergència abans d’arribar a l’escenari del 16%, per prevenció, com ja va passar el febrer amb l’estat d’excepcionalitat.

La tardor passada, va ser menys plujós de l’habitual. La incògnita és saber com serà aquest que està a punt de començar, ja que determinarà l’activació o no de noves restriccions. De mentrestant, recursos com l’aigua regenerada o dessalinitzada continuen sent clau per posposar aquesta entrada en emergència.