Un jove mor ofegat a Platja d’Aro rebolcat per la força de les onades

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jove ha mort ofegat aquest diumenge poc abans de les 9.00 hores a la platja de Platja d’Aro, en el municipi de Castell-Platja d’Aro (Baix Empordà). Es tracta d’un veí de la pròxima població de Sant Feliu de Guíxols, de nacionalitat marroquina i de 23 anys, que s’ha ficat a l’aigua en companyia de dos amics més. La força de les onades, però, ja no l’han deixat sortir. 

Segons els testimonis consultats per EL PERIÓDICO, els dos amics han intentat sense èxit treure’l mentre unes joves, també amigues de la víctima que els esperaven sobre la sorra, han començat a cridar per demanar ajuda a l’adonar-se’n angoixades que les onades l’estaven rebolcant i amenaçaven d’ofegar-lo. 

Els crits de les joves han alertat dos socorristes que eren fora de servei. Un dels rescatadors viu en un apartament ubicat davant el lloc dels fets i ha sortit corrents al sentir-les. Un altre, que havia arribat a la platja abans de l’inici de la seva jornada per fer exercici, també ha acudit alertat pels mateixos esgarips de desesperació. 

Han passat pocs minuts, però han resultat ser massa. «Era com estar dins d’una rentadora», explica un socorrista que és company dels dos vigilants que han intentat salvar-lo, en al·lusió a la força d’unes onades que han arrossegat la víctima durant diversos metres en paral·lel a la vora. Davant l’escenari on se celebren els concerts nocturns de jazz, junt amb el Cavall Bernat, els dos socorristes han pogut treure’l de l’aigua finalment.

En el rescat han participat també els dos amics i dos policies fora de servei. Un agent de la Policia Local del municipi i un altre funcionari que s’ha identificat com a membre dels Mossos d’Esquadra. L’han apartat uns metres de les onades i allà mateix han començat les maniobres de reanimació. 

Els auxiliadors han rebut també l’assistència d’un metge que es trobava per la zona en aquell instant. Però tota ajuda ha sigut debades. 

«Hem vist des de lluny com li han estat practicant la maniobra RCP durant molta estona. Després ha descendit un helicòpter d’emergències i se l’ha emportat», explica un veí, que ha presenciat aquesta segona part del rescat, d’atenció mèdica. «Els amics, que semblaven ser joves que havien sortit de festa, estaven desesperats», remarca. 

Bandera vermella

Notícies relacionades

Aquest diumenge, primer de setembre i inici de la temporada baixa a Platja d’Aro, onejava la bandera vermella per l’onatge. Però malgrat l’evident estat del mar, i del recent ofegament d’un jove de 23 anys, els socorristes han hagut d’amonestar reiteradament nombrosos banyistes que ignoraven la prohibició de bany. 

Des de Socorristes.cat, una plataforma que demana una normativa més clara per prevenir ofegaments i una regulació de les condicions laborals dels treballadors per ampliar les hores de vigilància, han lamentat que el servei no hagués començat encara quan el jove s’ha ficat a l’aigua. L’horari de socorristes a Platja d’Aro és de 10.00 hores a 19.00 hores en temporada alta i de 10.00 hores a 18.00 hores al setembre.

Temes:

Ofegats