La Vall d’Aran prepara un reglament propi per cobrar les imprudències a la muntanya
4
Es llegeix en minuts
Alba Casanovas Torre
Alba Casanovas Torre

Periodista

ver +

La Generalitat de Catalunya pot reclamar el pagament dels rescats que els Bombers realitzen derivats de comportaments imprudents. Des que va entrar en vigor el reglament, l’octubre del 2009, només ha requerit l’import de 14 serveis, dels quals 10 corresponen a salvaments a la muntanya. No tots han sigut abonats i d’altres han sigut recorreguts: dels 44.760,57 euros que van costar, se n’han recuperat 8.072,40.

Notícies relacionades

El cost dels salvaments de muntanya és elevat i els bombers els cobren al marge del seu sou. La Generalitat actualitza cada any les taxes, que el 2023 ascendeixen a 43 euros per hora de cada efectiu, 56 euros per vehicle i hora d’ús, i 3.246 euros l’hora de vol de cada helicòpter. Fonts del Conselh Generau assenyalen que encara no han valorat quins preus establir en l’ordenança local.

Tampoc especifiquen si crearan un organisme com la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (DGPEIS), que és l’encarregat de reclamar el pagament de les operacions efectuades a Catalunya.