En plena sequera

La pluja deixa més de 100 litres per metre quadrat en alguns punts de Catalunya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les intenses pluges que han caigut des d’ahir de forma generalitzada a Catalunya –que encara té els pantans sota mínims per la persistent sequera– han acumulat més de 100 litres d’aigua per metre quadrat en algunes zones.

Segons dades del Servei Meteorològic, entre ahir i les 14.00 hores d’aquest diumenge s’han acumulat 105,2 litres per metre quadrat a l’estació de Molló (Ripollès) i 102,9 a la de Lac Redon (Val d’Aran).

També ha sigut copiosa la pluja a Sant Pau de Segúries (Ripollès), on ha deixat 91,8 litres per metre quadrat; a Espot (Pallars Sobirà), amb 90,3 litres, i a les Lloses (Ripollès), amb 78 litres. En aquest últim cas, comptabilitzats únicament fins a les 9.00 hores.

A Vilassar de Mar (Maresme), on els Bombers ha rescatat una persona arrossegada per l’aigua al seu vehicle, atrapat sota d’un pont, s’han acumulat 74 litres per metre quadrat, també fins a les 9.00 hores d’avui.

Notícies relacionades

Altres punts amb pluges intenses han sigut Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), amb 73,8 litres per metre quadrat entre ahir i les 14.00 hores d’avui; Olot (Garrotxa), amb 67,7 litres; Cabrils (Maresme), amb 66,4 litres, i a la Vall de Bianya (Garrotxa), amb 65 litres fins a les 9.00 hores.

Al Maresme, on les pluges han sigut molt intenses aquest matí, també s’han registrat precipitacions importants a Malgrat de Mar, amb 53 litres per metre quadrat, mentre que a la comarca barcelonina d’Osona s’han acumulat 64,8 litres a Montesquiu i 50,2 a Viladrau.

Temes:

Temps Pluges