La calamarsa causa pèrdues del 50% als arrossars del Delta, castigats abans per la sequera

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La calamarsa registrada en les últimes hores al delta de l’Ebre han causat pèrdues del 50% a la collita d’arròs. Segons ha indicat Unió de Pagesos aquest diumenge, en algunes finques del Poblenou del Delta (Amposta) on hi havia arròs bomba a punt per la collita l’afectació puja fins al 100%. «També s’ha vist afectada en menor mesura part de la collita al municipi veí de la Ràpita.

En total s’han vist afectades en un grau o un altre unes 800 hectàrees dels municipis d’Amposta i la Ràpita», apunta el sindicat agrícola. Tot i així, l’entitat ha recordat que la zona afectada per les calamarsades del cap de setmana era també la que més havia patit la sequera i les restriccions d’aigua d’aquest estiu.

«La calamarsa ha afectat les finques que més havien patit les restriccions d’aigua per sequera»

Unió de Pagesos

Notícies relacionades

«Aquesta restricció en el reg ha fet augmentar la salinitat del terreny i, per tant, la collita d’arròs també ha patit una pèrdua important per culpa d’aquesta salinització», ha afegit el sindicat en una nota. Segons l’entitat, fa falta que les companyies d’assegurances facin els peritatges «amb urgència», ja que la varietat bomba s’havia començat a collir i s’ha d’acabar amb celeritat per evitar pèrdues més grans. Així mateix, demana que l’Agroassegurança pagui els danys «a preu de mercat».

Finalment, el sindicat reclama habilitar mesures compensatòries a la pagesia afectada, com la condonació de les quotes a la seguretat social, entre d’altres. A més, recorden que és el tercer any consecutiu que els cultius d’aquesta zona de Catalunya pateixen les conseqüències de les calamarsades.