1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els bombers de la Generalitat treballen a aquesta hora per apagar un foc que s’ha declarat a prop de la carretera GI-543 al seu pas per Arbúcies (la Selva). Segons informen fonts del cos, la prioritat de les tasques és tancar els flancs i per aquesta raó s’està treballant amb contundència.

Més de 20 dotacions, 6 de les quals aèries, amb avions i helicòpters, se centren a frenar l’avenç de les flames. L’avís per l’incendi s’ha rebut pocs minuts després de les dues del migdia.

Notícies relacionades

En les últimes hores, el Govern allarga un dia més les mesures temporals extraordinàries en vista de l’elevat risc d’incendis que continua present en algunes zones del país. Segons recull aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la pròrroga serà fins a la mitjanit de dissabte ja que s’espera que aquest divendres continuïn les temperatures elevades i l’onada de calor.

La dilatació de les mesures s’aplica als municipis inclosos en el mapa de perill d’incendis forestal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que es troben en perill molt alt o extrem, i els que tinguin activat el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals.