Mà dura contra el balcòning: multes de 36.000 euros a turistes a Magaluf
1
Es llegeix en minuts
EFE

Cinc turistes estrangers han sigut multats en el que portem d’estiu amb el pagament de 36.000 euros cadascun per passar d’un balcó a un altre en hotels de la zona de Magaluf, al municipi mallorquí de Calvià.

L’Ajuntament de Calvià ha informat aquest dimarts de la interposició d’aquestes denúncies després de la identificació dels seus 5 responsables.

Cadascun d’ells ha sigut multat amb una sanció de 36.000 euros i l’expulsió immediata de l’hotel en el qual s’allotjaven, en compliment del Decret de Turisme d’Excessos de les Illes Balears.

El director general d’Activitats i Comerç de l’Ajuntament de Calvià, Juan Feliu, ha declarat que «aquestes sancions comporten un potent efecte dissuasori».

«El balcòning no és tolerable en el nostre municipi, és una pràctica irresponsable que pot causar greus lesions irreversibles i fins i tot la mort», ha remarcat Feliu.

Aquest tipus d’accidents és «l’últim» que es desitja per als turistes que venen a Mallorca a disfrutar de les seves vacances. «Això no és oci, és una irresponsabilitat molt perillosa i no és la imatge que volem per al nostre municipi», ha insistit.

Notícies relacionades

En aquesta línia de tolerància zero amb l’incivisme i els excessos, des de l’ajuntament s’ha intensificat la tasca dels agents de la Policia Local per al control del «balcòning».

L’últim cas ha sigut detectat aquest mateix dimarts, a les 6 del matí, quan un turista saltava d’un balcó a l’altre. Se li ha aplicat la corresponent sanció i l’expulsió de l’establiment.

Temes:

Balconing