Tragèdia a les Canàries

L’avanç de l’incendi de Tenerife obliga a fer noves evacuacions

El foc ja afecta 6.791 hectàrees i un perímetre de 62 quilòmetres

Les tasques d’extinció en aquests moments se centren en la defensa dels nuclis poblacionals

S’han habilitat 12 centres per acollir les persones desallotjades

1
Es llegeix en minuts

L’incendi de Tenerife continua imparable. A aquestes hores, el foc ha arrasat 6.791 hectàrees, afecta un perímetre de 62 quilòmetres i les evacuacions ascendeixen 26.000, tot i que aquesta xifra anirà en augment en les pròximes hores, ja que es procedirà a evacuar diversos nuclis poblacionals de Tacoronte a causa de la reactivació d’un dels focus. Així mateix, no es descarta que hi pugui haver més evacuacions durant la jornada d’aquest dissabte.

Les tasques d’extinció continuaran amb els equips aeris fins a l’ocàs, quan s’hauran de retirar fins al matí. En aquest sentit, els equips treballen a aquestes hores centrats en la defensa dels nuclis poblacionals per evitar que les flames arribin a les vivendes. A més, es treballa amb l’objectiu primordial de protegir les persones, tant les afectades com les que treballen en l’extinció.

Treballs d’extinció

La directora tècnica d’Emergències, Montse Román, ha explicat que durant la tarda els mitjans aeris estan treballant sobretot a la zona d’Igueste, Aguamansa i Cho Marcial. A més, va aclarir que el vessant sud de l’incendi evoluciona de manera més favorable.

També va manifestar que la situació del temps ha complicat l’operativa dels efectius en alguns punts. En aquest sentit, va deixar clar que la qualitat de l’aire és desfavorable també per a la població.

Centre d’atenció

Segons va informar la consellera de Benestar Social del Govern de les Canàries, Candelaria Delgado, en la roda de premsa de seguiment d’aquest dissabte a la tarda, s’han habilitat 12 centres per a l’atenció de les persones evacuades per l’incendi. També va assenyalar que compten amb la col·laboració de Creu Roja per a la prestació de kits bàsics d’atenció i les escoles de Psicòlegs i Treball Social de Santa Cruz de Tenerife.

Crida a la població

Notícies relacionades

Des del Govern de les Canàries es fa una crida a la prudència a la població, ja que s’han produït situacions de persones que han volgut col·laborar amb l’extinció, una situació que pot resultar perillosa.

Així mateix, s’ha demanat als ciutadans que es mantinguin informats a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes oficials del Govern perquè estiguin previnguts per si calgués fer noves evacuacions.