Condemnat a cinc anys de presó al seu país

Detingut a Euskadi un home vinculat a una ‘mara’ d’El Salvador

Detingut a Euskadi un home vinculat a una ‘mara’ d’El Salvador
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia nacional ha detingut a Loiu (Biscaia) un home de 44 anys; sobre ell pesava una ordre de detenció internacional per a extradició emesa des d’El Salvador, on estava condemnat a cinc anys de presó per la seva pertinença a una ‘mara’, segons informa Europa Press.

Segons ha informat el Ministeri d’Interior, la detenció va tenir lloc el 9 d’agost per part de funcionaris del Grup de Delinqüència Organitzada de la Brigada Provincial de policia judicial de Bilbao, en col·laboració amb el Grup de Fugitius.

La intervenció es va produir després que els agents fossin alertats de la residència del detingut a Biscaia, per la qual cosa es va establir un dispositiu per trobar el seu parador, fruit del qual es va produir la seva detenció a la localitat de Loiu.

Notícies relacionades

Una vegada detingut, l’home va ser traslladat a la direcció superior del País Basc, on es va procedir a l’activació dels mecanismes de cooperació internacional per a fugitius de països extracomunitaris i a la tramitació del corresponent atestat. El detingut estava reclamat per les autoritats judicials d’El Salvador per complir una condemna de cinc anys pel delicte d’agrupació il·lícita, l’equivalent a la pertinença a organització criminal de la legislació espanyola.

El detingut estava, pel que sembla, considerat com a col·laborador d’un grup organitzat de joves, especialment d’origen salvadorenc, que es dedica a activitats delictives i criminals (‘mara’).