Operació internacional

Alliberades 41 dones explotades sexualment des de dos ‘call center’ d’Espanya i Itàlia

La policia ha detingut deu persones, tres d’ells a Figueres, que acusa de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i delictes relacionats amb la prostitució

Alliberades 41 dones explotades sexualment des de dos ‘call center’ d’Espanya i Itàlia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia nacional i les policies francesa, italiana i dominicana han desmantellat una organització de proxenetes que explotava sexualment dones des de dos centres d’atenció telefònica d’Espanya i Itàlia i han alliberat 41 dones víctimes en nombrosos pisos ubicats a França, informa l’agència Efe.

L’operació s’ha saldat amb deu persones detingudes, tres a Figueres, on era un dels dos ‘call center’; quatre a França, una a Itàlia i dos a la República Dominicana.

Els arrestats estan acusats dels delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i delictes relacionats amb la prostitució.

Un ‘call center’

Segons les investigacions, l’organització disposava de dues bases logístiques a tall de ‘call center’ a Figueres i al municipi italià de Rho, des d’on els seus membres es feien passar per dones que oferien serveis sexuals, gestionaven les trucades i concertaven les trobades.

Les víctimes eren explotades sexualment en pisos ubicats a França i eren traslladades cada pocs dies a diferents ciutats, cosa que impedia que poguessin establir vincles i dificultava detectar l’organització criminal.

Oferien un servei denominat ‘sex tour’, una forma de «turisme», explica la policia, per tal de mantenir relacions sexuals amb persones que exerceixen la prostitució.

Notícies relacionades

A més, els investigats van establir una tercera base logística a la República Dominicana, des d’on van començar a gestionar el desplaçament de les víctimes a noves ciutats.

Els membres de l’organització eren els que acordaven els serveis sexuals i les condicions, sense donar cap opció a les víctimes. Recaptaven els diners que aquestes víctimes obtenien i es desplaçaven a França per recollir l’efectiu, tot i que també es realitzava el pagament mitjançant transferència.