Investigació

El Congrés dels EUA demana al Govern informació sobre ovnis després d’escoltar militars

El Congrés dels EUA demana al Govern informació sobre ovnis després d’escoltar militars
2
Es llegeix en minuts
EFE

Un subcomitè del Congrés dels Estats Units ha demanat aquest dimecres al Govern que informi de les dades que té sobre objectes voladors no identificats després d’escoltar la declaració d’exmembres de l’Exèrcit que asseguren haver-los vist i que també diuen que les autoritats en guarden proves.

Els tres militars retirats van assegurar que les autoritats nord-americanes han detectat sobre l’espai aeri del país des de fa dècades com una amenaça per a la seguretat nacional, independentment de l’origen.

Tots van testificar davant un subcomitè de la Cambra de Representants dels Estats Units encarregat d’investigar els anomenats «fenòmens anòmals no identificats», o ovnis.

En vista de l’abundància de testimonis, en molts casos pilots tant militars com civils, els integrants del subcomitè van demanar que el Govern nord-americà estableixi un sistema «transparent i segur» perquè aquests incidents puguin ser reportats davant les autoritats sense perjudicar la reputació dels testimonis.

El testimoni més rellevant va ser el de David Grusch, un oficial d’intel·ligència de la Força Aèria dels Estats Units, que va afirmar que les autoritats nord-americanes estan en possessió tant de naus d’origen extraterrestre com de les restes dels ocupants.

Grusch també va assenyalar que els Estats Units tenen un programa per estudiar la suposada tecnologia extraterrestre i intentar reproduir-la a través de l’anomenada enginyeria inversa.

L’exoficial d’intel·ligència, que en nombroses ocasions es va negar a oferir detalls concrets davant les preguntes dels congressistes per ser informació reservada, també va afirmar que algunes de les persones que treballen amb aquesta tecnologia extraterrestre han resultat ferides en accidents a l’intentar manipular els equips capturats.

El tinent Ryan Graves, un antic pilot d’un avió de combat F-18 de la Marina nord-americana, va assenyalar en la seva declaració inicial que «si els ovnis són drons estrangers, són un problema urgent per a la seguretat nacional».

Graves va afegir que si els ovnis no són d’origen humà, «és un tema per a la ciència. En qualsevol cas, els objectes no identificats són una preocupació per a la seguretat aèria».

Notícies relacionades

Un altre dels testimonis, el comandant David Fravor, també un pilot retirat de la Marina, va testificar com va presenciar el 2004 un ovni amb la forma d’un «tic tac», un popular caramel nord-americà que sembla una pastilla, amb capacitats de vol impossibles per a la tecnologia dels Estats Units.

Graves va declarar que si els Estats Units tenen aquest tipus de tecnologia, «necessita ser supervisada» pels legisladors, que són els que han de decidir que és el millor per als interessos dels nord-americans.