Desaparició

Batuda col·lectiva a Lourdes per trobar el veí de Sant Vicenç que s’hi va perdre

Des de l’Ajuntament demanen que els voluntaris tinguin un mínim de coneixement en activitats de muntanya

Els veïns intenten trobar l’home desaparegut des de dissabte passat

Policies i experts en explosius al santuari de Lourdes una vegada evacuat per l’amenaça de bomba, ahir.

Policies i experts en explosius al santuari de Lourdes una vegada evacuat per l’amenaça de bomba, ahir. / AFP / PASCAL PAVANI

1
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge, 23 de juliol, un grup de voluntaris s’han desplaçat a Lourdes, França, per intentar trobar José de Arcos Ballesteros, el veí de Sant Vicenç de Castellet desaparegut dissabte passat i del qual encara no se’n té notícia.

L’home havia viatjat al santuari amb un grup de la penya blaugrana del poble, quan es va separar dient que anava a comprar a la farmàcia i ja no va tornar. L’home té 74 anys i principi d’Alzheimer.

Des de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet es va demanar a les persones que participen en el dispositiu que disposin d’un mínim de formació i experiència en activitats de muntanya, a causa de la complexitat de la recerca, de sis hores, en una zona forestal i de muntanya.

Els veïns de Sant Vicenç tornaran a la localitat del Bages (Barcelona) a les 23.00 hores aproximadament.

Notícies relacionades

Aquest dijous es va reforçar la recerca de l’home amb una batuda del terreny pròxim a la zona on va desaparèixer en la qual van participar unes seixanta persones de diversos cossos de seguretat francesos, però no hi va haver èxit. Aquesta operació de recerca va arribar 5 dies després que la família denunciés la desaparició. De fet, van criticar la inacció dels serveis de seguretat francesos en les primeres hores de la seva desaparició.

L’alcalde de Sant Vicenç, Dani Mauriz, ha viatjat a Lourdes aquest divendres per interessar-se per la investigació i recolzar la família. Mauriz es va reunir amb l’alcalde del municipi francès i amb els cossos d’emergència i va assegurar que la investigació continuarà, tot i que no es poden assegurar tots els recursos dels cossos de seguretat per aquest dispositiu.